Košarka

Ne znam kako je lopta izašla iz koša…

Košarkašice Budućnost Bemaxa sedmi put učestvovale su na fajnal-foru WABA lige, a nakon što su u posljednje četiri godine dva puta bile trećeplasirane (2015. i 2017.) i dva puta šampionke (2016. i 2018.) “plave” su prethodnog vikenda u Celju prvi put u istoriji prigrabile srebro.

Podgoričanke su izdominirale protiv Crvene zvezde u polufinalu, meču u kojem nije bilo ni grama neizvjesnosti (85:56), a u finalu protiv bugarske ekipe Beroe ,,vučice” su nesrećno poražene, pa su propustile priliku da stignu do treće krune…

“Imale smo turbulentnu sezonu i u nikad jačoj konkurenciji prioritetni cilj bio je dastignemo do fajnal-fora, kako bi Budućnost nastavila kontinuitet. Uspjele smo u derbijima protiv Zvezde, Montane i Celja da potvrdimo da nam je mjesto na završnici”, kazala je Nikolina Babić, kapitenka “plavih”.

Šampionsku krunu uspio je da odbrani samo Šibenik (2005, 2006, odnosno 2008, 2009), te Partizan (2012, 2013), a Budućnost Bemax nije uspjela da napravi taj podvig. Ali, ako se zna da su Podgoričanke prije sezone ostale bez Mujović, Orozović, Topuzović, Meloun, a u novoj sezoni do dolaska Vučetić gotovo da nijesu imale pravog pleja (jer su jedinicu igrale Babić i Mitrašinović), a nakon povrede Bure ,,plave” nijesu imale ni klasičnog centra, jer su peticu morale da igraju Džebo i Barta.

“Imale smo dosta kadrovskih problema, mnogo pehova tokom sezone i baš zbog toga nikad nije bila neizvjesnija trka za fajnalfor nego ove sezone”, rekla je Babić.

Na završnom turniru Budućnost Bemax uspjela da nadigra Zvezdu, a treći put ove sezone (ukupno šesti put u osam međusobnih duela) poražena je od Beroea. Ali, više od poraza boli način Vučetić je promašila polaganje za plus 3, a zatim je upravo Babić na isteku vremena imala tri bacanja za produžetak. Nakon dva pogođena penala, reprezentativka Bosne i Hercegovine, koja je u ligaškom dijelu imala prosjek 16,4, u finalu je dominirala sa 23 poena, međutim nije bila sigurna treći put…

“Jedan od najtežih trenutaka u karijeri. Imala sam podršku sa tribina naših djevojčica, nijesam željela, da razmišljam o trećem bacanju kao odlučujućem, jednostavno je pritisak sve veći. Ne znam, često mi se vraća film, ali ne znam ni sama kako je lopta izašla iz obruča. Osjećam zaista veliku žal zbog toga, iako zbog svega ove sezone srebro za nas uspjeh”, iskrena je Babić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hejzi
Gost
Hejzi

Djevojke zaslužuju sve pohvale, a o njima se najmanje piše.

Send this to a friend