Košarka Malo nam fali da budemo dobri...

Nećemo dozvoliti da bude 0-10, primarni fokus sada je ABA liga

foto: KK Budućnost Voli

Očekivalo se da nakon dobrih partija protiv Galatasaraja i Krke košarkaši Budućnost Volija upišu prvu evropsku pobjedu i zadrže nadu za plasman u Top 16 fazu Evrokupa. Međutim, prije dvije noći Oldenburg je osvojio “Moraču i srušio sve snove.

Tokom tri četvrtine izabranici Petra Mijovića odigrali su suviše mekano, bez prave defanzive. Tek u odlučujućih deset minuta zaigrali su odbranu kako znaju i moraju. Taj defanzivni trans donio je samopouzdanje, pogođene šuteve, preokret, ali to je bilo to. Stigao je još jedan poraz u dramatičnoj završnici.

“Par utakmica gubimo na sličan način što je dosta naporno i frustrirajuće”, rekao nam je Nikola Ivanović juče.

“Imamo osjećaj da nam malo fali da budemo dobri, da imamo neke pobjede na jednu loptu. Znali smo da meč protiv Oldenburga nije za prolaz, više za nas i ponos. Igrali smo jako, na momente čvrsto, borili smo se. Ali smo njihovim ključnim igračima dali da se razigraju. Kasnije smo se vratili, ali to nije bilo dovoljno. Nadam se da će se to promijeniti’.

Glavni problem crnogorskog šampiona još od pripremnog perioda je suviše meka odbrana. Pričao je o tome i Mijović na konferenciji nakon meča sa njemačkom ekipom. Jednostavno, u nekim trenucima Budućnost nije agresivna koliko je potrebno. A, ovako koncipirana ekipa bez odbrane teško da može da igra.

“Mnogo puta sa klupe stiže informacija da pravimo faulove, tako da smo mi krivi za to. Mnogo je slučajeva, ‘mis meč’ polutranzicija, tranzicija… Mi i dalje ne pravimo faulove. Na domaćem terenu moramo da ih pravimo više nego protivnik. Čak i neko ko se ne razumije previše u košarku kapira da to može biti problem” jasan je plejmejker “plavih”.

0-10, to bi bilo užasno

Već nakon prvog kruga grupne faze jasno je da je Budućnost ostala bez šansi za plasman u Top 16. Ivanović i drugovi imaju još pet utakmica (Unikaha i Galatasaraj u “Morači”, Oldenburg, Arka i Trento u gostima), pa se onda mogu fokusirati na ABA ligu. Međutim, moraju se maći sa “nule” u drugom po jačini evropskom takmičenju.

“Nećemo dozvoliti da bude 0-10. To bi bilo užasno i sramotno. Ne bi odgovaralo nikome, ni nama individualno ni klubu. Prošle godine smo igrali Evroligu, prije dvije četvrtfinale Evrokupa. Ne želimo da budemo bez pobjede”, priča Ivanović i nastavlja.

“U decembru će Evrokup biti gotov, a primarni fokus će biti ABA liga. Igraćemo jednu utakmicu nedjelju, što stvarno dosta znači. To može da nam pomogne”.

Poslije dugo mučenja naš sagovornik je konačno proradio. Dugo su svi čekali da Džoni uđe u svoj prepoznatljivi ritam, a odlična partija protiv Oldenburga daje nadu da se probudio.

“Malo je čudno, iskreno. Dugo igram ova takmičenja, znam da se nosim sa pritiskom. Ove sezone mojom krivicom stvari nijesu išle kako sam želio, što je dosta frustrirajuće. Mnogi su rekli da je protiv Zvezde bilo buđenje, ali nije. Razmišljam na način da sam svakim novim danom zahvalan što sam tu. Maksimalno motivisan idem na svaki trening i pitanje je vremena kada će početi da se dešavaju dobre stvari individualno”, poentirao je Nikola Ivanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bg®
Gost
Bg®

Koga uopšte briga

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Dzoni legendo od mene i ostalih pravih navijaca ces uvijek imat podrsku..A pocece i pobjede da dolaze, ta jedna lopta ce bit u nasu korist..

Bokanov ibar
Gost
Bokanov ibar

Ne nego se vi pitate

Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

To “malo” što vam fali da “budete dobri”, veliko je koliko Mont Everest. Ovako kako igrate to ne možete doseći ni do kraja sezone. Sa ovim trenerom pogotovo, mada ni vi (ni uprava bez kompasa) ništa manje nijeste “zaslužni” za ovogodišnju, pa i prošlogodišnju bruku! Zato vas ni mnogi istinski i višedecenijski simpatizeri i navijači do kraja sezone neće gledati… Više »

Send this to a friend