Košarka Direktor ABA lige Domagoj Čavlović o novoj sezoni i šansama za sigurno mjesto za region u Evroligi

Nećemo dozvoliti incidente poput onih iz finala, po cijenu da nekog izbacimo iz lige

Novi predsjedavajući ABA lige Domagoj Pavlović kazao je da regionalno takmičenje neće dozvoliti incidente slične onima iz prošlosezonskog finala između Crvene zvezde i Budućnost Volija.

Mečevi u Beogradu i Podgorici ostali su u sjenci nemilih dešavanja na tribinama, kao i na parketu jer su gledaoci ulazili u teren.

“Meni je žao što je cijela prethodna sezona pokvarena sa nekoliko utakmica koje stvarno nisu pokazale pravu sliku ABA lige. Cijelo takmičenje je bilo zanimljivo, odlično, viđeno je dosta kvalitetnih utakmica, ali kraj sigurno nije nešto na što možemo biti ponosni. Svi smo svjesni toga što se sve događalo na tih nekoliko mečeva, ali isto tako smo saglasni da se takve stvari više ne smiju ponoviti. U suprotnom, učesnici incidenata biće rigorozno kažnjeni, kako propozicije nalažu, jer to nije dobro za košarku i navijače koji dolaze da gledaju ABA ligu. Pravila će biti još rigoroznija, iako su ona 90 odsto usaglašena sa Evroligom. Čak ćemo u nekim stvarima biti još strožiji jer nećemo dopustiti da se ponovi ono što se dogodilo u finalu plej-ofa”, rekao je Pavlović, a prenosi index.hr.

Nesportske stvari kojima nije mjesto na utakmicama, biće sasječene u korijenu.

“Toga su svjesni u klubovima i nadam se da u budućnosti više nećemo pričati o incidentima, već samo o košarci i igračima. Ono sa finala nikome ne ide u prilog, moramo se svi zajedno truditi da više ne dođe do onakvog intenziteta nereda. U startu trebamo spriječiti slične pojave tako što ćemo reagovati odmah. Ako se slučajno ponove incidenti, može doći i do strožih kazni, pa čak i do izbacivanja iz lige. Ali nadam se da do toga neće doći i da će naredne sezone sve proteći u sportskoj atmosferi”, naglasio je Čavlović.

Direktor Cibone nije iznenađen odlukom Evrolige da ABA liga više nema direktno mjesto u ovom takmičenju.

“Za nas ta odluka nije iznenađenje, mi smo bili spremni na takav epilog. Smatram da to nije ništa novo, sada se čak može iz više takmičenja izboriti mjesto u Evroligi. Odluka je odavno donesena, neke druge kvalitetne lige su još gore prošle, poput španske i mnogih drugih….Očigledno novac dosta diktira stvari. Mi ćemo pojačati komunikaciju sa Evroligom i tražiti svoje mjesto u tom takmičenju. Sve ćemo učiniti da barem jedno mjesto ostave za nas i poslije 2021. godine. Što se tiče FIBA-e i Evrolige i njihovog sukoba, to je sasvim druga priča, ne bih se želio miješati, pričekajmo da vidimo što će biti sa tim. Mislim da je to jedan viši interes i da će se na nekom drugom mjestu odlučivati”, istakao je Čavlović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Preko Morace
Gost
Preko Morace

Evo da ponovim posto admin brise komentar, o cemu prica ovaj, sprdnja..U startu je aba liga neregularna i nema nidje na svijet da isti tip drzi 2 kluba u ligu..No trebalo je fino prosle sezone izbacit iz lige “zamrznute” ili fmp2 poslije svega..Bojat se da ce svega bit kad dodju u Moracu naredne sezone..A svi oni koji porede desavanja iz… Više »

Podgorica
Gost
Podgorica

Ocigledno si ti lud

delboj
Gost
delboj

Moze, samo prvo da im isprangijamo igrace i vratimo za onaj pokusaj linca i oraganizovano prebijanje nasih kosarkasa u 5. utakmicu. I onda moze.

Ivan
Gost
Ivan

Pa sad izjednaci ono u Podgorici i ono u Beogradu. Strasno.

suzavac
Gost
suzavac

Sve platio Čovke,a! Svi su krivi, samo Zvezda ne. Sprdnja od lige.

Send this to a friend