Košarka

Nedopustive greške odvele u poraz

foto: FIBA

Greške u završnicama mečeva uništile su sjajne igra naših juniora u mečevima sa Srbijom i Litvanijom smatra selektor Boško Radović.

Naši momci su sa tri poraza završili prvu fazu, iako su protiv Litvanaca i Srba vodili praktično po 39 minuta.

Na kraju su ipak ispustili prednost i otišli u dva poraza.

“Ovo su zaista dva tragična poraza. Desile su nam se nedopustive stvari za ovaj nivo takmičenja i protiv ovako kvalitetnih reprezentacija kakve su Srbija i Litvanija. Igrali smo dobro, pokazali kvalitet, ali u oba meča smo to ispustili u samoj završnici. Vodili smo protiv kandidata za medalju u dva meča 79 minuta i ostali bez pobjede.” kazao je selektor nakon susreta sa Srbijom.

Kao četvrti tim grupe u osmini finala ćemo igrati protiv sjajne generacije Španije.

“Nema šta, pokušaćemo da se oporavimo od ovakvog poraza. Nije lako, ali nakon Litvanije smo uspjeli to da učinimo i da odigramo opet sjajno protiv Srbije. Ako budemo odigrali na ovakvom ili sličnom nivou, imamo šanse da pariramo favorizovanoj Španiji koja igra sjajan turnir. Nema dana odmora što je otežavajuća okolnost, ali probaćemo opet da pružimo maksimum.” zaključio je Radović.

Meč se igra sjutra već od 13 sati, tako da su naši momci imali mnogo više vremena za odmor, s obzirom na to da je Španija igrala posljednji meč u večerašnjem terminu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...
Gost
...

Selektoru nisu igraci izgubili utakmice nego ti,jer ne znas da privedes utakmicu kraju,ne znas kad treba time out da zoves,ne znas kad treba faul da pravis! SRAMOTA! Ova ekipa je trebala na medalju da uzme moj dobri!

MNE
Gost
MNE

Kako neku selektor ima obraza da ostane a izgubi ona 2 meca. Jedan ajde desi se…ali kad i drugi zaredom gubis na isti nacin, previse je…ono je nevjerovatno kako su izgubili. Inace interesantna generacija, plus, Kljajic i Tomasevic su dosta mladji od ove generacije…

U18
Gost
U18

Uz cinjenicu da su Spanci u svim utakmicama dijelili minutazu na svih 12 igraca, a nasi nosioci igre su iscrpljeni. Npr. Kljajic je bio na terenu duplo vise nego igraci koji ce sjutra da ga cuvaju i da se smjenjuju u tome. Da ne pricamo o psiholoskom trenutku..

Send this to a friend