Košarka

Nepravedan rasplet

foto: championsleague.basketball

Zvezdan Mitrović, trener Monaka i selektor Crne Gore, duboko je razočaran porazom svog kluba od Le Mana u majstorici finala francuske LNB lige. Monako je na svom terenu ispustio šansu da osvoji prvu titulu u istoriji. Mitrović nije želio da komentariše glasine o sve izvjesnijem odlasku u Asvel ovog ljeta, a u sezoni za nama izgubio je finale francuske lige i FIBA Lige šampiona.

“Mislim da smo igrali dobru košarku i demonstirali igru za vrhunsku košarkašku sliku Monaka. Neke stvari u finalu jednostavno nijesu bile u redu. Na primjer, u trećem i četvrtom meču finala Le Man je šutirao čak 64 slobodna bacanja, a mi 24. Razlika je prevelika. U tri sezone dobre košarke koju smo igrali nepravedan je rasplet to što smo ostali bez titule”, rekao je Mitrović na konferenciji za medije nakon finala.

Podgoričanin je istakao i greške njegovog tima u ključnom petom meču.

“Svakako želim da čestitam Le Manu na tituli. Imali smo dobar start meča, Le Man je podigao nivo igre i natjerao nas na mnogo izgubljenih lopti. U drugoj četvrtini promašili smo previše zicera, dopustili mnogo kontri, izgubili samopouzdanje”, objasnio je Mitrović.

Epilog Mitrovićevog eventualnog odlaska u Asvel, najtrofejniji francuski klub, biće poznat u nekoliko narednih sedmica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

100%…Amater Trener….Krenuo silno prvih(5) minuti….Zadnje(5) minuta kolaps….Tamo ce CG..proc….Bolje mijenjat na vrijeme..plus..Francuska liga je losa?

Anonimus
Gost
Anonimus

Druze, isti članak čitam i sve mi je jasno. Sudije su malo pretegle na njihovu stranu u 3 i 4 utakmici. A koliki si ti poznavalac, hajde nauči i Parkera…. Kako smo zavidni prema svojima, to nema niđe…

Send this to a friend