Košarka

Neprocjenjivo životno i košarkaško iskustvo

Dojučerašnji trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević smatra da je prekretnica sezone “crveno-bijelih” bio promašaj Matijasa Lesora u trećoj utakmici finala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti.

Francuz tada nije iskoristio čist zicer, Budućnost je povela sa 2-1 u seriji i u narednom meču svrgla prošlogodišnjeg prvaka sa trona regionalnog takmičenja.

Alimpijević je sa Crvenom zvezdom sporazumno raskinuo saradnju poslije dva šokantna poraza u srpskoj Superligi, a njegovo mjesto zauzeo je Milenko Topić.

“Sebi sam kao najveću zamjerku uzeo to što u finalu ABA lige igrači nisu bili na vrhuncu samopouzdanja. I sada se to nastavilo. Ja sam zbog toga imao jednu ljudsku, moralnu i trenersku obavezu da poslije ABA lige dam ostavku, zato što nisu igrači bili na vrhuncu svog samopouzdanja. Zašto se to desilo… ja da imam odgovor na takvo pitanje, sigurno bih to spriječio”, objasnio je Alimpijević za Sport klub i dodao:

“Jedina stvar koja mi pada na pamet kao uzrok tome je nešto o čemu sam pričao sa jednim našim velikim trenerom prije selekcije igrača. Prva stvar koju mi je rekao bila je ‘karakter igrača’. To je svakako nešto što treba imati više na umu”.

Crvena zvezda je i dalje bez trofeja u tekućoj sezoni. Najprije je izgubila od Partizana u finalu Kupa Radivoja Koraća, a nakon toga i od Budućnosti u borbi za naslov ABA prvaka.

“U sezoni u kojoj sam u regularnom dijelu ABA lige dva derbija sa Partizanom odigrao bez dobro poznate tenzije koja je normalna za takve mečeve, u utakmicama u kojima smo nagradili sebe i navijače velikim pobjedama u Evroligi, zaista sam mislio da ćemo na kraju biti uspješniji. Najjače osjećanje mi je sada gorčina zbog nijednog osvojenog trofeja jer sve ovo što smo dobro uradili, a bilo je dobrih stvari, ostaće manje zapaženo jer fale trofeje. Za mene je sve ovo bilo neprocjenjivo životno i košarkaško iskustvo”, zaključio je Alimpijević.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

Zna li se sto za Čovica, da mu nije Bokan kriv i za ova dva poraza u srbiji..??!!!

HOGAR
Gost
HOGAR

Dusane hvala ti za sve, i ti si imao doprinos u svemu oveme i zbog toga ti veliko hvala.Na pocetku sezone kad ste pocerali radonju a posebno nakon sto su doveli tb znao sam da nam je ovo najveca sansa.
Vecna ti slava i hvala

tuta
Gost
tuta

Tako je! Samo Budućnost samo Crna Gora!

Send this to a friend