Košarka Bura na Jadranu

Nesuglasice među timovima iz ABA lige: Nešto nije kako valja u našim relacijama

foto: KK Mornar

S obzirom na to da se bliži zakazana Skupština ABA lige, predsjednik Košarkaškog kluba Mornar, Đorđije Pavićević pismeno je zatražio odgovor od Društva ABA lige j.t.d. da se “neko oglasi da li ima uslova da se Skupština ABA lige održi u Zagrebu”.

Skupština ABA lige je zakazana za petak (2. april) u 12 časova, u glavnom gradu Hrvatske, navodi se u pozivu sa dnevnim redom koji je klubovima, koji su vlasnici lige, upućen još 16. marta.

“Takođe, ukoliko nije moguće u Zagrebu, da li će se organizovati putem Zoom aplikacije?”, upitao je prvi čovjek Mornara.

Đorđije Pavićević je jedan od dva potpredsjednika ABA lige, ali, kako kaže, “u prethodnom periodu nije primio niti jedan dokument od Radne grupe, advokatske kancelarije koja zastupa ABA ligu, ni od ABA lige”.

“Dobio sam nezvanično informacije vezano za Nadzorni odbor, Društveni ugovor, Integrity Bylaws, a upoznat sam i sa prepiskom advokata….Takođe, radna grupa je naknadno proširena, iako je bila ranije definisana i određena. Zaključujem da nešto nije kako valja u našim relacijama i zato tražim da se sastanemo na bilo koji način, jer očito imamo o čemu razgovarati”, navodi se u dopisu predsjednika barskog kluba.

Poziv klubovima za učešće na Skupštini ABA lige potpisao je Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija. Bokan je 16. novembra prošle godine na sastanku klubova regionalnog takmičenja jednoglasno izabran da predsjedava Skupštinom ABA lige, koja je trebala da se održi 15. decembra, sa jednom tačkom dnevnog reda – transformacija ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću. Skupština tada nije održana, i još nije došlo do transformacije društva…

Bokan je sjednicu Skupštine zakazao za petak, sa 16 tačaka dnevnog reda.

Pored uobičajenih tačaka (otvaranje sjednice, utvrđivanje prisutnih članova Društva, usvajanje dnevnog reda, verifikacije zapisnika skupština održanih u julu i septembru prošle godine, razno…), na dnevnom redu Skupštine su izvještaj o sprovođenju odluka Skupštine vezanih za prenose udjela u Društvu, upis u sudski registar KK Mornar, KK Primorska, KK FMP i KK Cedevita Olimpija, izvještaj o postupku otvaranja računa Društva, kao i stečaj KK Primorska (odluka o nastavljaju Društva bez KK Primorska i odluka o uređenju međusobnih odnosa sa KK Primorska).

Na dnevnom redu su i odluka o produženju ugovora direktoru i sportskom direktoru Društva, status dugovanja klubova prema Društvu, odluka o dodjeli prava organizacije plej-ofa i plej-auta ABA2 lige, odluka o promjeni poslovne adrese Društva i otvaranje poslovnog računa predstavništva Društva u Erste banci u Beogradu.

U dnevni red Skupštine uvršteni su i izvještaj direktora Društva o finansijskom stanju Društva, izvještaj o radu Radne grupe u vezi preoblikovanja Društva, te status tužbi KK Crvena zvezda protiv Društva.

Iz Crvene zvezde su saopštili da neće, prisustvovati, kako su naveli, „na sastanku, odnosno takozvanoj skupštini ABA lige“, jer je, kako su između ostalog saopštili, „sazvana od strane neovlašćenog lica”.

Send this to a friend