Košarka

Ni Armani nije u formi, sve im u napadu zavisi od Džejmsa i Micova

Decembar je bio za zaborav, plavi su vezali sedam poraza, pretrpjeli i smjenu trenera, a sada u Milanu otvaraju 2019 godinu.Protiv ekipe koja je takođe van forme, jer je upisala samo jedan trijumf u posljednih sedam evroligaških mečeva.

“Čeka nas težak duel,ali i šansa za reakciju. Armani je izuzetno jak, ali nioni nisu uspjeli da budu tim, već umnogome zavise od individualnog učinka vodećih igrača. Ukoliko budemo manje oscilirali u toku meča i ako uspijemo da bazične stvari kao što je defanzivni skok i tranziciona odbrana uvedemo u kontinuitet možemo do iznenađenja. Ako budemo fokusirani i energični tokom svih 40 minuta imamo šansu da iz eventualno egal utakmice dođemo do pozitivnog rezultata”, ističe Petar Mijović na startu analize za DN.

Umjesto Aleksandra Džikića stigao je hrvatski stručnjak Jasmin Repeša- vremena za neke velikepromjene nije bilo…Repeša iza sebe ima 12 godina evroligaškog iskustva i to nije zanemarljiv pokazatelj.

“Pronaći će način da razdrma ekipu i da već na startu izazove reakciju posebno na planu energije i koncentracije. Otišao je Omić,ali novajlije su dobile vrijeme za uigravanje i očekujem pomak u odnosu na prethodne duele.Armani je trenutno ukrizi, ali je i u Morači pokazao da je riječ o izuzetnoj ekipi. Posebno im je spoljna linija jaka. Lider je Džejms, a uz njega su Micov, Nedović i Bertrans, igrači koji individualnom klasom mogu da okrenu tok meča. Centarska linija je izuzetno jaka, dosta zavisi od spoljnih igrača i upotrebljivih lopti posebno nakon PNR otvaranja. Odbranu ne odlikuje čvrstina i agresivnost i to našem timu daje mogućnost igre na veći broj poena, što nam je često išlo u prilog. Ono što je jasno – ako krene šut menekene teško se svakom protivniku. Napadački dosta zavise od tandema Džejms-Micov. Od njihove PNR igre mnogo zavisi i igra centara koji su jako pokretljivi i dobro koriste prostor koji spoljna linija kreira za njih. Kroz otvoreni teren i različite PNR opcije i rasporede crpe veliki broj poena i u kontroli ta dva segmenta i napadačkoj agresivnosti leži ključ dobre igre našeg tima. Armani i pored velikog kvaliteta i napadačkog talenta ima probleme u PNR odbrani što očekujem da naša ekipa, a prevashodno Kol i Gordić koriste. Sa Bitatdzeom smo dobili novi kvalitet u popout igri koji otvara protivnika i daje mogućnost većeg broja otvorenih suteva i jedan na jedan igre u prilasku što je i najveći problem u defanzivi Armanija”, zaključuje Mijović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Neka de. Nije im tu ni Micov ni Gudaitis, ni Kuzminkas, Dzerels ni Bertrans…

Montenegro
Gost
Montenegro

Ne vidjeh da si pomenuo ni jednom omica.. na njegovih 20 poena ne racunate ako bude igrao veceras naravno..

Send this to a friend