Košarka

Nije lako, ali trudimo se da ispunimo zahtjeve stručnog štaba

Košarkašice Budućnost Bemaxa nakon deset dana rada na Žabljaku, gdje su odradile bazični dio, nastavile su sa pripremama za novu sezonu u Podgorici. Budući da se dvorana “Morača” još rekonstruiše, “vučice” dva puta dnevno treniraju u sali dvorane sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore.

“Imale smo samo dva dana pauze, a onda smo odmah nastavile sa radom. Na Žabljaku je akcenat bio na kondiciji, a poslije bazičnog dijela, sada se uveliko radi na mnogim detaljima. Nije lako, ali nastojimo da sve zamisli trenera Gorana Boškovića sprovedemo u djelo”, kazala je Anđelika Mitrašinović, bek Podgoričanki.

Čelnici regionalnog šampiona nijesu pravili velika “tumbanja” u ekipi, tako da je veći dio ekipe od prošle sezone i sada na okupu, a ono što je jako bitno jeste da je Budućnost Bemax potpuno komletirala roster prije početka priprema, tako da su sve igračice na okupu od prvog treninga.

“Sve što je trebalo, odradile smo na Žabljaku. Imali vrhunske uslove, a osim toga poslužilo nas je i vrijeme, tako da smo prvu fazu odradili po planu i programu”, objasnila je reprezentativka Makedonije.

Podgoričanke će još nekoliko dana trenirati u dvorani Univerziteta, a zatim se vraćaju u skockanu dvoranu “Morača”, a već krajem septembra kreće turneja u Srbiji i Mađarskoj, gdje će odigrati nekoliko kontrolnih mečeva. Baš kao i prošle godine, “vučice” će učestvovati na turniru u Vizuri, gdje će između ostalog igrati i protiv kineskog Šangaja, te Radivoja Koraća i Vrbasa, a zatim će imati i nekoliko provjera u Mađarskoj, protiv Pečuja, Zalaegeršega i Vašaša.

“Ovaj dio do početka odigravanja kontrolnih mečeva je najteži. Naravno da sve igračice sa nestrpljenjem očekuju da dođemo do završne faze priprema, odnosno do utakmica. Međutim, u narednih 15 dana imamo još posla i sigurno da moramo sve odraditi na najbolji način, kako bi kroz utakmice pokazale ono što se od nas očekuje”, kazala je Milena Jakšić.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend