Košarka Crnogorski superstar drugi put u karijeri ide na Ol star

Nikola Vučević – zvijezda koja je obasjala Orlando

Povredama osakaćeni Orlando je ove sezone daleko od plej-ofa, daleko od ozbiljne priče na Istoku, ali je jedan momak svijetla tačka u franšizi sa Floride. Skroman, borben, sa vrhunskim partijama i dabl-dabl učinkom prosječno ove sezone. Odavno je jedan od najboljih centara u NBA ligi, a ako je neko sumnjao nakon onog prvog u sezoni 2018/19, od prije dvije noći je i definitivno Nikola Vučević je “Ol-star igrač” vanserijske klase. Crnogorski centar je drugi put u karijeri izabran za “meč svih zvijezda” koji je ove godine na programu 7. marta u Atlanti.

Popularni “Vuč” je po mišljenju trenera zaslužio poziv da učestvuje u, uz finale plej-ofa, najvećem spektaklu u najjačoj ligi na svijetu vikend kada se majstori spoje i pokazuju šta znaju. Da će drugi put biti učesnik Ol-stara Vučević je saznao uoči duela sa Detroitom (poraz). Za oduševljenje saigrača i trenera Stiva Kliforda.

“Osjećaj je jedan od najljepših ikad. To je velika čast, vrlo sam ponosan što sam uspio da ostvarim ovo tokom karijere, da drugi put igram na Ol-staru”, rekao je Vučević američkim medijima.

Kada se pogledaju brojke (iako mu one nikada nijesu bile prioritet, niti je igrao za ličnu statistiku, niti sebe isticao u prvi plan), Vučević igra najbolju košarku u karijeri. Sedam puta je postizao više od 30 poena na utakmici, dva puta je popravljao lični rekord (42 Sakramentu, 43 Čikagu), upisao je jedan tripl-dabl, ima četiri asistencije po meču (vjerovatno bi imao i više da ga saigrači prate), kao nikad je ubojit kada je šut sa distance u pitanju…. Možda nije moćan centar kao Džoel Embid, možda nema “vic u igri” kao Nikola Jokić, ili odbranu kao Rudi Gober. Ali, jednostavno on je model kako moderna “petica” treba da igra. I to nije moglo da prođe nezapaženo kod trenera koji su birali rezerve na Ol-staru.

“Uoči meča sa Detroitom neki ljudi su željeli već da mi čestitaju, ali nijesam želio da slavim dok nije stigla zvanična potvrda, dok nijesam definitivno znao da je istina. Ovaj drugi izbor na Ol-star u karijeri mi znači više nego prvi”, dodao je Nikola.

Baranin će tako ovim nastupom postati jedan od rijetkih Evropljana koji su više od jednom igrali na Ol-staru, a i ove sezone će mu društvo praviti Nikola Jokić i Luka Dončić. Mnoge američke superzvijezde nijesu izabrane, pa time ovo priznanje dodatno dobija na značaju.

“Posebno je. Ako pogledate koji sve igrači nijesu uspjeli da ostvare ovo, ili čak one koji ove sezone nijesu došli do mjesta na Ol-star utakmici, a igraju sjajno, onda znate koliko je teško ostvariti i zaslužiti ovo. Dva puta na Ol-staru u karijeri, velika čast”, poentirao je Vučević…

Send this to a friend