Košarka

Nikolić: Pobjeda u Evroligi kao osvajanje trofeja, najjači smo kada je najteže

foto: www.euroleague.net

Košarkaš Budućnost Volija Danilo Nikolić smatra da je pobjeda nad Baskonijom bila prekretnica u dosadašnjem dijelu sezone, te da je nakon te utakmice pritisak nestao.

Podgoričani su izgubili uvodnih šest mečeva u Evroligi, većinu u neizvjesnim završnicama, ali se onda ukazala velika noć u SC Morača kada su “plavi” trojkama slomili Baskoniju i konačno probili led.

“Sada Evroligu doživljavamo kao čast i privilegiju. Svaka pobjeda je kao osvajanje trofeja, a svaka utakmica ogromno iskustvo za prioritetno takmičenje a to je ABA liga u kojoj ćemo nastojati da odbranimo titulu i ponovo izborimo plasman u elitno evropsko takmičenjae. Na osnovu podrške koju imamo sa tribina, jasno je da su to prihvatili i navijači. Mi smo prava ekipa i to smo pokazali. Svi koji su nas otpisali i procijenili da ćemo imati skor od 0-30 u Evroligi, da nećemo biti kadri da se borimo za tron u regionalnom takmičenju grdno su pogriješili. Pokazalo se to i protiv CSKA. Uspjeli smo da nanesemo prvi poraz jednom od najvećih favorita za osvajanje Evrolige“, rekao je Nikolić u intervjuu za Sport klub i nastavio:

„I tada je postojala zamjerka. Pisalo se i tvrdilo da ne možemo nikoga da dobijemo ako ne pogađamo trojke i ako nemamo visok procenat realizacije. Protiv Barselone smo pokazali da do pobjede možemo da stignemo i sjajnom igrom u odbrani. Uspjeh nad Barsom dobija na težini ako se zna da smo igrali bez Nikole Ivanovića, Zorana Nikolića i Alekse Ilića. Ali, ponavljam još jednom mi smo prava ekipa, koju krasi pozitvna energija, pozitvna hemija i zajedništvo i nikada, ali nikada nas ne treba otpisivati, jer smo najjači kada je najteže“.

Poslije evroligaškog trijumfa nad Barselonom, ekipa Budućnosti okrenula se obavezama u regionalnom takmičenju i pripremi susreta protiv Mege koji se igra u ponedjeljak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Damir PG
Gost
Damir PG

Tako je majstore! Dzikic te je gušio na klupi prvih nekoliko kola,čim si dobio minutažu pokazao si svoju klasu!

Maestro
Gost
Maestro

Svaka čast majstore! Ili je on nevjerovatno napredovao, ili tek sad pokazuje svoje pravo lice. Kakogod, veliki je majstor, kao i dostina u našoj ekipi. I pod hitno bi ga morali uvesti u reprezentaciju!

Bole
Gost
Bole

Uvijek je bio dobar nego ga je Dzikic drzao na klupu. Isto kao i Ilica.

Send this to a friend