Košarka

Njihov individualni kvalitet svesti na minimum

foto: Mornar/Media Pro

Za sada, ova sezona za crnogorskog šampiona je kao iz snova. Prva su ekipa koja je matematički obezbijedila plasman u plej-of ABA lige, a na dva kola prije kraja Top 16 faze Evrokupa obezbijedili su četvrtfinale. Međutim, tek predstoji ono pravo – borba za ostanak na prvo mjesto uoči početka doigravanja.

A, prva prepreka na tom putu je dobro poznati rival – košarkaši Budućnost Volija crnogorski derbi protiv Mornara (nedjelja, 13h) dočekuju sa jasnim ciljem nastaviti seriju pobjeda. Aleksandar Džikić i njegovi izabranici nijesu imali puno vremena da proslave plasman među osam najboljih u Evrokupu, jer brzo je krenula priprema za sudar sa barskom četom. Uoči velikog nedjeljnog derbija u “Topolici”, na pitanja Dnevnih novina odgovarali su Zoran Nikolić i Nikola Ivanović.

“Utakmica jeste važna, ali ne bih rekao da je najvažnija. Ima još dosta da se igra, vidjećemo kako će se završiti ovaj dio lige prije plej-ofa”, rekao je talentovani centar, dok organizator igre Podgoričana očekuje zanimljiv meč, baš kao što su bili prethodni. “Činjenica je da je Mornaru ovo duel direktno za plej-of, a nama za ostanak na prvom mjestu. U zadnjih par godina bilo je dosta odličnih mečeva, a tako će biti i u nedjelju. Meč će biti oštar i vrlo zahtjevan, pravi derbi.”

U posljednjih pet mečeva i jedna i druga ekipa imaju isto toliko pobjeda, imaju jasne ciljeve do kraja ligaškog dijela, a “plavi” ne žele dati lidersku poziciju.

“Njihova serija za nas nije neko iznenađenje, jer su veoma iskusni, vidi se tu kontinuitet rada dobrog dijela tima, novi igrači daju svoj doprinos. Biće motivisani, baš kao i mi. Na njihovu energiju ćemo odgovoriti energijom”, jasna je poruka Nikolića.

Ono što krasi ekipu iz grada pod Rumijom su sjajni individualci Nemanja Vranješ, Derek Nidam, Uroš Luković, Marko Mugoša, Strahinja Mićović, Brendis Reli Ros… Mnogo igrača koji svojim kvalitetom mogu odlučiti meč.

“Igraju sjajno, ali mislim da mi imamo više iskustva. Njihov individualni kvalitet se mora svesti na minimum”, naglasio je Ivanović.

Igra Mornara, osim šuta za tri poena, mnogo zavisi i od “pick and roll” igre Nidama i Lukovića. Dva sjajna igrača se odlično razumiju i to predstavlja probleme skoro svim ekipama u regionu. Ali…

“To jeste važan dio njihove igre, ali ćemo to rješavati kolektivnom odbranom. Moraju se iskontrolisati njihovi šutevi za tri poena, a jedan dio tih situacija dolazi poslije saradnje ta dva igrača”, rekao je Zoran kojeg čekaju dueli sa Luković. A Ivanović će imati zadatak zaustaviti kolegu iz reprezentacije. “To će biti sigurno jedan od glavnih zadataka, jer funkcioniše sjajno u posljednje vrijeme. Defanziva će biti u prvom planu”, poentirao je Nikola Ivanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cg 09
Gost
cg 09

Marko Mugosa? Hahaha

Send this to a friend