Košarka

Novajlije se uklapaju, svi jedva čekaju početak Evrolige

foto: KK Budućnost VOLI

Košarkaši Budućnosti Volija zadovoljni su dosadašnjim tokom priprema za novu sezonu u kojoj će pored domaće i ABA lige, nastupiti i u Evroligi.

“Plavi” su trenutno u Beogradu, gdje su imali prve testove pred sezonu koju će otvoriti 30. septembra protiv Krke u renoviranoj “Morači”.

“Za sada je sve ok dobro. Što je najvažnije zdravi smo svi, nemamo povreda, hvala Bogu. Mali problem predstavlja to što je dosta igraca otišlo u reprezentaciju Crne Gore i Edvin Džekson u nacionalni tim Francuske, ali šta je tu je. Nastavili smo da radimo sve po planu. Još uvijek se uigravamo, mi domaći smo isti od prošle godine, ali imamo četiri nova stranca i trudimo se da im pomognemo što je više moguće da prihvate sistem i da se uhodaju, jer je za njih sve to novo. Imamo još jednu pripremnu utakmicu ovdje u Beogradu i onda idemo u Podgoricu”, rekao je jedan od junaka prošlosezonskog trijumfa u ABA ligi Nemanja Gordić.

Na preporuku selektora Crne Gore Zvezdana Mitrovića u Budućnost je iz Monaka stigao najbolji defanzivac francuskog šampionata u prošloj sezoni Aron Kraft.

“Ovo je uvijek najteže doba godine kada mi, novi momci pokušavamo da postanemo dio tima. Tim je imao uspjeha prošle godine. Mislim da je bilo dobro do sada, bili smo na putu mnogo. Postajemo bolji svaki put kad izađemo na teren i to je ono čemu stremimo. Mi definitivno nismo dostigli cilj i to je lako vidjeti kad gledate naše utakmice, ali mislim da smo sa svakom utakmicom sve bolji”, istakao je Kraft.

Jedan od starosjedilaca u taboru “plavih” je Aleksa Ilić. Prioritet u sezoni koja predstoje daje regionalnom takmičenju, ali sa nestrpljenjem čekam i mečeve Evrolige.

“Najveći cilj je da odbranimo ABA ligu, jer ako to ne uradimo, nećemo nastupiti u Evroligi. Evroliga je neko novo iskustvo za sve nas, jer je to najveće takmičenje poslije NBA.
Već smo duboko usli u pripreme. Počeli prije 20 dana u Kolašinu. Odigrali smo četiri prijateljske utakmice. Za sad solidno izgledamo. Nismo se još uvijek uigrali. Sad imamo problema sa reprezentacijom, nedostaje nam pet igrača, sad ce i Gordić da ide. Zasad se dobro snalazimo i to će izgledati još mnogo bolje, kako pripreme budu odmicale”, istakao je Ilić.

“Plavi” će sjutra igrati protiv ruskog Nižnjeg Novgoroda u Beogradu, a nakon tog meča ekipa će se vratiti u Podgoricu.

B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

Sto ne uzmete Omica bolji je za klasu i od Barovica i od Nikolica

Titograd
Gost
Titograd

Oce li stizati centar

Opala
Gost
Opala

Ja samo da vidim je li sto izjavio ‘direktor za prodaju karata’ ahhahahaha plac

putalj
Gost
putalj

hahhahahahahahahahahah

Titograd
Gost
Titograd

Sto neigate prijateljske u Podgorici

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Ajdeee momci…Samo jaakoo!!! PG slavice cijela, Buducnost je opet najbolja 🔵⚪🔵⚪🔵Pa da ponovo uzmemo aba ligu, a u euroligu da se odigra ka prosle sezone u eurocup i bice to odlicno..💪💪💪

Jovo90
Gost
Jovo90

Vidjecemo kad krene prosipanje kakvi su pusti navijaci

Pejo
Gost
Pejo

Nešto se ne glaskate za karte? Je li razgrabljeno?

Joj
Gost
Joj

Planulo !

Send this to a friend