Košarka Budućnost Voli gostuje Arki u 8. kolu Evrokupa

Novi dan za vraćanje dugova

Prije sedam dana, kada se činilo da su otpisani, košarkaši Budućnosti savladali su Trento u gostima i osvetili mu se za poraz u “Morači”. Večeras “plave” očekuje još jedno gostovanje, protiv još jednog tima koji je odnio bodove iz Podgorice i čini se nova prilika za vraćanje dugova mnogo je razloga za to, a najvažniji što bi pobjedom momci Petra Mijovića ostali u igri za Top 16.

U 8. kolu Evrokupa Budućnost Voli igra protiv Arka Gdinje u Poljskoj meč u Sportskoj dvorani “Gdinja” počinje u 20 sati.

Naš šampion i viceprvak ABA lige, nakon turbulentnog početka, sada se nalazi u sjajnom trenutku lider je regionalnog takmičenja, a krenule su i pobjede u Evropi. Problem bi mogao da bude ritam od dva meča sedmično, uz česta gostovanja u posljednje vrijeme.

“Težak period je iza nas, a ispred, čini mi se, još teži, poručio je Mijović. “Već smo u trećem vezanom gostovanju što ostavlja trag na svježinu ekipe”.

Iako se nakon 0-6 na startu avantura u Evrokupu činilo da će se Budućnost brzo oprostiti od Evrope trijumf u Trentu otvorio je nove mogućnosti. Eventualna pobjeda večeras u baltičkoj luci sve bi učinila mnogo realnijim.

“Sigurno da u ovom meču tražimo svoju šansu za nastavak sna o ostanku u Evrokupu, ne krije Mijović. “Kao i u svim dosadašnjim utakmicama pripremamo se da ovaj duel odradimo što bolje i da osvojimo bodove koji bi nas ostavili u igru za drugi krug.

Večerašnjeg rivala “plavi su dobro upoznali…

“Čeka nas ekipa koja nas je savladala na domaćem terenu u prvom krugu. Radi se o čvrstom timu koji igra fizičku košarku, sa dosta kontakta, gdje je Džoš Bostik jedan od ključnih igrača”, istakao je Mijović. “U spoljnoj liniji treba pomenuti i Armani Mura koji nije igrao prvu utakmicu, sa jednom jako mobilnom unutrašnjom linijom. Tako da pored otežavajuće okolnosti da nam je ovo treće putovanje čeka nas izuzetno motivisan protivnik”.

Budućnost je za vikend savladala Igokeu u gostima, a možda čak i više od pobjede navijače je obradovao Nikola Ivanović koji je, nakon problema sa povredama, zaigrao kao u najboljim danima.

“Dobro je što smo u kvalitetnom ritmu i ono što je ključno je da iz utakmice u utakmicu postajemo bolja ekipa”, nema dilemu Ivanović. “To je nešto čemu težimo kako odmiče sezona da napredujemo i budemo sve bolji i bolji”.

Nakon izazova na sjeveru Poljske Budućnost će se okrenuti velikom derbiju u ABA ligi, pošto u nedjelju u “Moraču” stiže Partizan.

“Mislim da će utakmica protiv Gdinje biti dobra za nas, jer ako i u Poljskoj uspijemo da ostvarimo pobjedu onda ćemo dočekati Partizan u vrhunskom raspoloženju”, zaključio je plej Budućnosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor66
Gost
Kotor66

Oni su i dalje otpisani, mis dok krepa koprca se. Jos veceras ce ih ovi razbit i zakucat

Titograd
Gost
Titograd

Jesi li skoro bio na srpsko Kosovo? Ne smiješ? A što?

Send this to a friend