Košarka Naši šampioni jačaju tim

Novi igrač u dresu plavih: Dela Vale potpisao za Budućnost Voli

Amedeo Dela Vale novi je košarkaš Budućnosti Voli, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Italijan igra na poziciji beka i dolazi kao zamjena za Rašada Vona, sa kojim su “plavi” danas raskinuli saradnju.

Karijeru je počeo na Univerzitetu Ohajo, da bi se poslije dvije godine vratio u Italiju, gdje je igrao za Ređo Emiliju.

Igrao je sjajno u ovom timu u italijanskom Palakanestru, kao i Evrokupu, nakon čega je uvršten u idealnu petorku međunarodnog takmičenja.

Potom je prešao u Armani iz Milana u kojem je nastupao u Evroligi dvije godine, a onda je potpisao za Gran Kanariju.

Za tim iz ACB lige u Evrokupu ove godine u dva prva kola postizao je u prosjeku 13 poena po utakmici.

Dela Vale je reprezentativac Italije i rekorder FIBA jer je ubacio osam trojki na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Poljske, prošle godine.

Pojačaće konkurenciju na bekovskim pozicijama u Budućnosti Voli i pokušati da pomogne timu da nastavi sa sjajnim rezultatima ove sezone.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Laban
Gost
Laban

Zaista Budućnost može napraviti velike stvari.Sada se može reći da je dobro pokrivena na svim pozicijama.Uzeti u obzir opterećenost Zvijezde većim brojem utakmica.

Analiticar
Gost
Analiticar

U cemu je poenta ABA lige??
Da se stranci igraju …

Prč
Gost
Prč

Pa kad nemamo mogucnosti da igramo evroligu ai za ozbiljne rezultate u kupu isto treba dosta novca,onda imamo ono sto mozemo da priustimo.mada sam i ja vjerova da ce se vise bazirati na igracima sa balkana i tako razvijati nasu kosarku.razvoj i rezultati istovremeno za male klubove je nemoguca stvar.apsurd je sto svi dovede previse stranaca jureci rezultat a iole… Više »

Uhljeb
Gost
Uhljeb

Ovo pitaj na portalu dje se navija za zvezdu. Oni imaju deset stranaca, buducnost ih ima 3-4. A domaci mladi igrac mora da stasava uz nekog iskusnijeg

Cetinje
Gost
Cetinje

Poenta je da imamo jaku ligu i jake ekipe.

Stvarno
Gost
Stvarno

Koji stranci? Nikola Ivanović, Suad Šehović, Petar Popović, Fedor Žugić, Zoran Nikolić, Aleksa Ilić, Dragan Apić, Luka Mitrović itd. Jel ti stranci u Budućnosti? Dobro Apić i Mitrović jesu iz Srbije, ali nisu afro-amerikanci, pa a ih nabrojao.

starac fočo
Gost
starac fočo

Ovo je dobro pojačanje, ako ga krene šut Dela Vale zna da uđe u jaku poentersku seriju, a to je baš ono što nama treba. Još kad bi mogli dovest onog malog Simonovića iz Mege, jer ne znam koja je uloga Zorana Nikolića u klubu?

Marko996
Gost
Marko996

Grijac klupe

Bokelj
Gost
Bokelj

Zgazice ih Mornar

Burek
Gost
Burek

One muve bez glave što ne znaju da igraju odbranu? Dere to Budućnost do gole kože. Drž se ti vaterpola. Zapravo ako Mornaru bude bitno za prolaz, možda im se Budućnost i smiluje u Baru, ali u PG ih dere. To definitivno.

Klubaš
Gost
Klubaš

Kao u predsezoni.

Shade
Gost
Shade

Steta sto zbog korone ne mozemo gledati nasu Buducnost u Moraci, sigurno bi ih bilo milina gledati, a oni bi jos bolje gazili u dobroj atmosferi.

Privacy
Gost
Privacy

Ovo je kapitalan bek ako se ovaj ovako hitarr bek uklopi u ovu kancepciju igre Buducnosti ne vidim ko moze da nam stane na put ,pa i tu Zvezdu sa sve Lojdom i racestijem ima da gazimo.

Kakoe
Gost
Kakoe

Zvezda se ove godine seta kroz ABA lagano, imaju roster plus su konacno uboli sa trenerom. Pricam objektivno. Sto u sustini za Buducnost uopste nije lose da igraju Evrokup svake godine i da ponekad iskorace u Evroligu ako im se namjeste kockice neke sezone. Jer igrati Evroligu iz ovako male zemlje je vrlo tesko finansijski i organizaciono. A ko zna… Više »

da da da
Gost
da da da

Evooooo, necemo tako!

Privacy
Gost
Privacy

U sustini Zvezda ove godine nebi igrala Euroligu vec bi to bio ili Partizan ili Buducnost.

Jovanovic Goran
Gost
Jovanovic Goran

Hahaahahahahha.ovaj je vise presjedio u milano nego ja za 8 god u skolu

Klubaš
Gost
Klubaš

17 minuta u italijanskom prvenstvu u jed jakom timu.12 u Evroligi.Zna se kakav je igrač,ne bi ga dovodili tako jaki timovi.

delboj
Gost
delboj

Vrhunski. Bravo

Maestro
Gost
Maestro

Dobaaaar. Možda nećemo moći da osvajsmo neke trofeje ove godine, jer je konkurencija u Eurokupu i ABA jaka, ali će vas bit merak gledat. Samo nastavite, nadam se da ćete zadržati atmosferu..

Podgorica
Gost
Podgorica

Ma Evrokup finale nije nerealno uopšte. Pa jači smo sveukupno od Unikahe recimo, naravno i od Partizana. I ko tu još ostaje? Huventud i Kinder, eventualno Lokomotiva i Uniks koji i nisu neko ludilo. Uz određenu dozu sreće i dobru igru možemo napraviti više od sezone 2018 kad smo bili u četvrtfinalu Evrokupa sa onom ekipom. Definitivno.

Maestro
Gost
Maestro

Ako naiđemo na Virtus… oni su realno najjači favoriti..

Klubaš
Gost
Klubaš

Moguće sa ovim pojačanjima.

Lorenz
Gost
Lorenz

Glat možemo i boje se nas debelo

...
Gost
...

Dobar igrac

BCB
Gost
BCB

Mora se priznati, dobro rješenje…

Kicun
Gost
Kicun

Jao…ako vam je ovaj dobar…onda ste u teskom problemu.Dundjeri kosarkaski.

Burek
Gost
Burek

Kicun Zvezda se popalila, dobili CSKA kao da to Budućnost već nije uradila u još većem stilu protiv još jačeg CSKA prije par sezona. 😁😉😄 I za Bamforta ste govorili ko je ovaj, pa vam je disciplinovao Zvezdicu trojkama sa 10 metara prošle seone u Pioniru kad smo vam uvalili 90 poena.

iverson
Gost
iverson

bravo!

Aleksa32
Gost
Aleksa32

Benvenuto Amedeo! Dobar šuter, timski igrač, sigurno bolji od Vaughna za ovakvu Budućnost koja ima jasno izdefinisane uloge u ekipi. Naprijed Plavi!

Send this to a friend