Košarka

Novicki impresioniran Dončićevim talentom

Legendarni košarkaš Dalasa Dirk Novicki je oduševljen igračkim kvalitetima Luke Dončića, kome predstoji ruki sezona u NBA ligi.

Slovenački reprezentativac je bio treći pik Maveriksa na minulom draftu i imaće čast da makar jednu sezonu dijeli svlačionicu sa čuvenim Dirkenštajnom.

“Luka je ovdje već nedeljama. Svakodnevno se skrivao i naporno radio. Stvarno mi se sviđa ono što vidim. Njeverovatno kontroliše loptu za njegov uzrast. Sjajan je u piku. Njegova sposobnost i vizija na terenu je zapanjujuća. Ne mogu da vjerujem da Luka ima tek 19/20 godina. Dobar je i šuter. Poslije određenog vremena postaće vođa tima dugi niz godina,” rekao je Novicki i dodao:

“Mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo ovom djetetu da se razvije, zabavlja i uči kako bismo dobili najbolje od njega. On je nevjerovatan talenat. Njegova vizija igre i sve što uz to ide je nešto što nikada nisam vidio za svojih 20 godina karijere.”

Prije prelaska za Dalas, Dončić je sa Real Madridom spojio titule Evrolige i prvaka Španije. S nacionalnim timom je prošle godine osvojio Eurobasket.

L.Đ.

Send this to a friend