Košarka

Od NBA treninga do druženja sa Pepom

Dino Radončić (20) već nekoliko sedmica boravi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je učestvovao na trening-kampovima više NBA ligaša.

Naš reprezentativac, veliki talenat Real Madrida i crnogorske košarke, imao je priliku da trenira u kampu slavnih Čikago Bulsa, kao i Klivlend Kavalirsa, NBA vicešampiona iz prethodne sezone. Prijavljen je za draft prošlog mjeseca, na koji nije u obavezi da izađe ove godine.

“Osjećaj je nevjerovatan, a privilegija i velika čast prilika koju sam dobio u slavnom klubu Čikagu. Takođe je veliko iskustvo važno za moj košarkaški napredak, vrijeme koje sam proveo i u Čikagu i u Klivlendu”, kazao je Radončić.

Dino prethodnih dana boravi u Njujorku, a tu je imao priliku da se sretne i sa fudbalskom legendom Pepom Gvardiolom, trenerom šampiona Engleske Mančester sitija. Slavni Španac je dugogodišnji prijatelj njegovog oca Damira, bivšeg rukometaša.

NBA draft je na programu 20. juna u Bruklinu, a Dino bi mogao biti izabran u ranijoj fazi druge runde drafta ukoliko izlazak na NBA tržište ipak ne odloži za narednu godinu.

Radončić je imao uspjeh nekoliko posljednjih mjeseci sezone u Španiji, kao pozajmljen igrač u Burgosu. Upravo je njegov koš donio opstanak klubu u najjačoj ligi Evrope. Takođe, bio je dio reprezentacije Crne Gore na putu do plasmana na Svjetsko prvenstvo.

U dresu Burgosa i Mursije u sezoni za nama Dino je odigrao 39 utakmica (11 kao starter) i bilježio 4,2 poena i 2,8 skokova po utakmici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Iceman
Gost
Iceman

Dečko premlad si da nosiš zlatni rolex, pogotovo ne ide sa maxericama… to mi već govori da neće izvući maximum iz karijere kad ovako mlad ima afinitete prema luksuzu

Genady Golovkin
Gost
Genady Golovkin

Umesto podrske za jednog pre divnog momka, ovakav komentar (bez ikakve informacije i perspektive na situaciju) napravljen sa namjerom da ponizi osobu koju uopste Ne znas. To je Rolex koji je Real kupio svim igracima ekipe sto su osvojili Euro Ligu 2008 u Beogradu. Jeli trebao da odbije poklon? A sta je tvoja poruka omladini da bi uspjeli? Znaci afinitet… Više »

Send this to a friend