Košarka

Odlazak u Poljsku je korak naprijed, ponosan sam na rezultate u Njemačkoj

Crnogorski stručnjak Igor Jovović kazao je da je za njega odlazak u Zjelonu Goru korak naprijed u karijeri.

Poslije dvije godine u njemačkom Mitejldojčeru mladi trener odlučio je da promijeni sredinu.

“Poljska je definitvno korak naprijed. Drago mi je što je napravljen trostruki dogovor, da ga tako nazovem, jer sam imao ugovor sa Mitldojčerom i trebala je saglasnost sve tri strane. Stavio sam paraf na dvogodišnji ugovor sa ekipom koja je tri puta uzastopno bila šampion Poljske, koja je igrala u Evroligi, i koja želi da vrati titulu, koja želi da ostane pozicionirana u evropskim okvirima. Tek treba da se upoznam sa ekipom, sa kvalitetom rivala, ali već osjećam uzbuđenje i žar koji nosi sa sobom prelazak i rad u novoj sredini”, rekao je Jovović za Sport Klub i dodao:

“Jako sam ponosan na ono što sam ostvario i Mitldojčeru. Preuzeo sam ekipu koja je bila u nižem rangu takmičenja, izborili smo plasman u elitu, bili tvrd orah za sve ekipe u šampionatu koji je izuzetno kvalitetan i gdje glavnu riječ vode Bajern, Bamberg, Alba…”.

Jovović je sa posebnom pažnjom pratio sezonu bivšeg kluba iz Podgorice, koji će dogodine igrati u Evroligi.

“Nisam pratio samo finalnu seriju, nego kompletna dešavanja u Crnoj Gori. Budućnost i Mornar su zaista imali sezone za pamćenje. Moj bivši klub je osvojio ABA ligu, izborio mjesto u Evroligi, igrao među osam najboljih u Evrokupu. Tu je i trofej u Kupu Crne Gore. Mornar već godinama radi sjajno, mnogo puta je ostajao bez trofeja u duelima na jednu loptu, apsolutno zasluženo je stigao do titule. Uspjesi Budućnosti i Mornara su od velikog značaja za košarku u Crnoj Gori, ali isto tako je važno i buđenje ostalih centara kakvi su Nikšić, Cetinje… Pokretanje ABA2 lige je sjajan potez jer su košarkaški centri iz regiona dobili motiv da ulažu, da napreduju, da se razvijaju, da teže ciljevima koji im se otvaraju”, istakao je Igor Jovović.

Send this to a friend