Košarka

Odlučujuća bitka za crnogorski tron

foto: KK Mornar

Zavjesa na košarkašku pozornicu spušta se na najljepši mogući način!

Ljubitelji kraljice igara mogu da uživaju u petom završnom činu borbe za titulu u Crnoj Gori, jer je sve stalo u 40 minuta. A pitanje je samo: izazivač Budućnost Voli ili aktuelni šampion Mornar.

“Plavi” u Morači dočekuju “mornare” (20.30, RTCG 1), rezultat u finalnoj seriji je 2:2, pa se čeka ko će napraviti posljednji korak ka kruni.

Učenici Petra Mijovića su imali vođstvo od 2:0, ali su dozvolili borbenoj ekipi Mihaila Pavićevića da se vrati u igru.

“Sami sebe smo doveli u tešku situaciju. Kontrolisali smo dešavanja u finalnoj seriji, imali titulu u rukama, ali ne i dovoljno koncetracije da dobro odrađen posao u prva dva meča privedemo kraju”, realan je Mijović, koji je preuzeo Podgoričane u nezgodnom trenutku.

Budućnost Voli će večeras odigrati 82. meč u sezoni, umor je primjetan, roster je totalno drugačiji u odnosu na Evroligu i ABA ligu, ali alibi ne smije da postoji…

“Pred nama je okršaj biti ili ne biti. Iskreno, očekujem rekaciju igrača, očekujem da pokažu volju, želju i karakter. I naravno, očekujem da pokažu da su svjesni za šta se bore i da moraju da ulože posljednji atom snage kako bi stigli do cilja”, poručio je rođeni Baranin, koji se nada da će navijači biti uz vicešampiona države u pokušaju da se vrati titula u glavni grad Crne Gore…

“Igramo kući, očekujem veliku podršku navijača na putu ka cilju. A cilj je osvajanje titule. Pritisak naravno postoji, ali sam siguran da momci koje vodim umiju i znaju da se izbore sa istim”, podvukao je Mijović.

Prvak države iz lučkog grada brani šampionski prsten u Podgorici! I ne razmišlja da odustane…

“Sa dvije pobjede učinili smo finale interesantnim. Poslije četvrtog meča sam ušao u svlačionicu i čestitao momcima kao da su osvojili titulu. Dolazimo u Podgoricu da igramo košarku kao što smo igrali na posljednje dvije utakmice, dolazimo da probamo da damo sve od sebe, da jednostavno pokušamo da nametnemo igru koja nama više odgovara i da čekamo neko slabo izdanje Budućnosti da ih iznenadimo”, rekao nam je Mihailo Pavićević, koji se nadovezao…

“Ne treba biti nikakav filozof i reći da je Budućnost favorit. To je više nego očigledno, ali kada dođe peta utakmica nikada se ne zna šta može da bude. Peti meč je peti meč, a pitanje je kako se ko može nositi sa tim pritiskom”.

Dok “plavi” rade na reakciji, “mornari” pucaju od samopouzdanja…

“Plej-of je plej-of, a ko pomisli da je sa jednom pobjedom od 20 30 razlike osvojio titulu, taj se grdno vara. To je kao u tenisu, svaki set je set, a igra se do tri. Naše posljednje predstave su dokaz da nema razloga da se plašimo bilo koga”, jasan je Pavićević, koji neće moći da računa na Nemanju Vranješa.

Atmosfera u Podgorici je bila daleko od prave, tifozi su okrenuli leđa “plavima”, ali sada kada je gusto možda Morača bude popunjena.

“Volio bih da bude, jer više volim da igramo u dobroj atmosferi, nego u polupraznoj dvorani. Za to se igra košarka, ali atmosfera ne dobija utakmice, već igrači na terenu”, poručio je trener Mornara, kome podpitanje nije bilo potrebno…

“Nije da nemamo šta da izgubimo. Imamo titulu, a na to ni ne pomišljam. Kvalitet je na strani Budućnosti, ali već smo tri puta dobili evroligašku Budućnost, dva puta u Morači, zašto bi sebe potcjenjivali i stavljali u podređeni položaj”, postavlja Mihailo Pavićević potpuno logično pitanje.

Dakle, neka bude spektakl…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
keks
Gost
keks

Kako je namjesteno da se igra max meceva zbog publike i da buducnost osvoji

Titov Grad
Gost
Titov Grad

Sportska Crna Gora navija za Mornar

Gile
Gost
Gile

Misliš srbijanci

Davor
Gost
Davor

Hoce li navijacima Mornara biti dozvoljeno da prisustvuju petoj utakmici?

Przi
Gost
Przi

Hoce isto kao Varvarima u Toplici.

Sasa
Gost
Sasa

Mornar NK je uz tebe

Janko
Gost
Janko

Ovo ste namjestili, ja sam znao od početka da će biti 2:2 radi publike… dzaba vam imamo pametnija posla

G.O.A.T
Gost
G.O.A.T

Izađi mala,izađi mala da ti čujem glas👍👍💿💿🎤🎤🎸🎸

Przi
Gost
Przi

pali prskalice

Gile
Gost
Gile

To su pjevali srbima juče na kosovo

Send this to a friend