Košarka Sljedeće sedmice video konferencija klubova regionalnog takmičenja

Odluke će donijeti Skupština ABA lige, svi bi voljeli da se sezona okonča na parketu

Predsjednik ABA lige Domagoj Čavlović potvrdio je da će se u srijedu održati video konferencija kluba regionalnog takmičenja.

Sezona je suspendovana kolo prije kraja ligaškog dijela, nakon kojeg je trebalo da uslijedi plej of.

“Dogovorili smo se da održimo radni sastanak, da svi iznesemo predloge i ideje kako i na koji način da privedemo sezonu kraju. Naravno da bi idealno bilo da se sezona završi na parketu, da bi svi voljeli da se trenutno vode borbe za titulu, plasman u elitno društvo, opstanak u regionalnom takmičenju, ali na žalost situacija je daleko od idealne”, rekao je Čavlović za Sport Klub.

Sve odluke donijeće Skupština.

“Pitanje koje najviše zanima ljubitelje košarke je da li će biti proglašen šampion ili ne, ali takvu odluku definitvno nećemo donijeti tokom radnog sastanka, jer se ona donosi na Skupštini koju ćemo zakazati. Možda već 22. aprila. Ono što je donekle izvjesno je da će ABA liga biti proširena na 14 klubova, ali moramo da uskladimo i termine i da vjerujemo da će naredna sezona početi kada je i planirano”.

Teško je u ovom trenutku prognozirati epilog sezone.

“Sada je najvažnije da sačuvamo zdravlje ljudi i da posljedice koronavirusa svedemo na najmanju moguću mjeru. Vidjeli ste da su se oglasili i čelnici Evrolige, koji su naglasili da žele da nastave takmičenje, ali pod uslovom da ne postoji nikakva bojazan od virusa. To bi smo volejli i mi, ali ko to u ovom trenutku može da garantuje i odgovori na pitanje kada će biti završena borba protiv koronavirusa”, istakao je Čavlović.

Send this to a friend