Košarka Pavićević:

Ofanzivni arsenal nam je veoma jak, čeka nas dosta posla u odbrani

Za osam dana pet izuzetno jakih provjera u Beogradu i Čačku gdje su pokazali dosta dobrih stvari. Košarkaši Mornara vratili su se sa turneje u Srbiji, a trener Mihailo Pavićević i njegovi saradnici imaju dosta razloga za zadovoljstvo. Dnevne novine su razgovarale sa iskusnim stručnjakom koji je analizirao urađeno na turneji, novoj sezoni, Evrokupu…

Pobjede protiv FMP-a, Mega Bemax-a i Partizana, te porazi od Borca i Crvene zvezde učinak je “mornara” na pripremnoj turneji u komšiluku.

“Iskren da budem, odigrali smo bolje nego što smo očekivali. S obzirom da smo posljednji počeli pripreme. Krenuli smo lagano zbog duge pauze. Pred put smo odradili pet treninga sa kontaktom, uplašili smo se da ne bude nekih povreda. Nijesmo htjeli da žurimo tada zbog cijele situacije, a sada kada znamo da ćemo igrati Evrokup i da je prva utakmica 30. septembra u cajtnotu smo”, rekao je na početku Pavićević.

A, onda o turneji gdje je glavni zadatak bio da se vidi koliko mogu pojačanja Keni Gebrijel, Marko Jeremić, Aleksandar Lazić, Tejlor Smit…

“Svaka utakmica je bila različita. Nama su poslužile da vidimo novajlije, jer znamo šta možemo očekivati od starosjedioca. Gledali smo da dobijemo sliku o novim igračima, da ih uklopimo i prvi utisak je zadovoljavajući. Trebaće naravno vremena da sve to legne, ne pravi se tim preko noći” ističe Pavićević.

“Prve dvije utakmice bile su protiv sličnih, mladih ekipa koje igraju sa dosta energije. Onda zahtjevni duel protiv Partizana, fizički smo jako dobro odgovorili na njihovu igru. Protiv Borca je u finišu došlo do neodgovorne igre kada smo im dozvolili da se vrate sa -10. Zadnja provjera protiv Zvezde bila je najžešća. Bilo je trenutaka kada smo jako dobro igrali. Sve u svemu zadovoljni smo. Bilo je i dobrih i loših strana. Želimo da što prije dožemo do prave forme”.

A, na mečevima u Beogradu i Čačku Mornar je pokazao da može igrati na više načina. Osim napadačke košarke sa mnogo šuteva za tri poena koja je glavna odlika Mornara, pokazali su Derek Nidam i drugovi da mogu igrati i sjajnu odbranu. Naročito je to bilo vidljivo protiv Partizana.

“To je ono što nas čini drugačijom ekipom nego prethodne sezone. Možemo da odgovorimo na više načina. Naša prepoznatljiva igra sa dosta trčanja i trojki se neće mijenjati. Mislim da će to sve izgledati mnogo bolje kako vrijeme bude odmicalo. Biće nas jako teško braniti, nebitno protiv koga budemo igrali. U napadu ćemo imati tog arsenala na pretek, preostaje nam da radimo na odbrani. Tu nas čeka najveći i najteži posao” jasan je Pavićević.
Ovogodišnja avantura u Srbiji ostaće upamćena i po pozivu Evrokupa da Mornar igra grupnu fazu umjesto Makabi Rišona. Time je ispravljena nepravda koja je nanijeta našoj ekipi tokom ljeta. Međutim, sve je izglađeno i Barani su spremni da dočekaju evropsku košarku u svojoj “Topolici”.

“U onom saopštenju smo sve rekli. Ponijele su nas emocije, možda smo burno reagovali. Zahvalio bih još jednom Evroligi i bordu Evrokupa jer su prepoznali da u jednom malom gradu postoji klub koji raste iz dana u dan, na svim poljima. I dali su nam šansu da budemo među 24 ekipe koje će igrati drugo po jačini evropsko takmičenje. Vjerujem da ćemo igrama opravdati povjerenje koje smo dobili”, ističe naš sagovornik.

Pavićević ističe da je već bilo poziva nakon zvanične potvrde da će Mornar drugi put u klupskoj istoriji igrati Evrokup.

“Trudićemo se da svim bude lijepo u Baru. Sticajem okolnosti drugi put smo u grupi sa Unikahom. Oni su se već javili i izrazili zadovoljstvo što će ponovo igrati u Baru”, kazao je Pavićević.

U grupi ćemo gledati i crnogorski derbi protiv Budućnost Volija. Rivali su još Ulm, Breša i Metrpolitan.

“Biće i to interesantno. Te utakmice uvijek poprimaju veliku pažnju ljubitelja košarke. Najbitnije je da publika uživa. Neke dječije bolesti su za nama, imamo dobre odnose kakve i treba da imamo sa ekipom Budućnosti. Na terenu, naravno, popuštanja nema. T ako će biti i ove godine” poentirao je Mihailo Pavićević.

Mornar će do početka nove sezone (gostovanje Ulmu 30. septembra) najvjerovatnije odigrati kontrolni meč protiv Budućnosti. Po aktuelnom kalendaru, na otvaranju ABA lige Baranima će biti Zadar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikkla
Gost
Nikkla

Kao i svake godine ako ih krene napad onda mogu svakoga dobiti. Odbrana i psiholoska priprema za gostujuce utakmice ce kao i svake godine biti problem.

Send this to a friend