Košarka

Okršaj tačno u podne

Tačno u podne, baš kao i u kultnom vesternu, košarkašice Crne Gore počinju bitke na Eurobasketu u Srbiji i Letoniji. Upravo je našim damama pripala čast da prve osjete magiju Evropskog prvenstva, a za možda i ključnu pobjedu u Rigi Crnogorke će se boriti protiv Švedske.

Duge i naporne priopreme su iza dj evoj aka J elene Škerović, sada je vrijeme za ono najljepše vrijeme je utakmice, vrijeme je za najveću scenu. Za mnoge prvi put u karijeri, jer je Crna Gora na šampionat otputovala u podmlađenom sastavu.

Brzinom do prvog trijumfa

A prvi rival je čini se i idealan za start i pobjedu koja bio praktično već značila plasman u osminu finala. Švedska nije top klasa, 2013. je stigla do četvrtfinala, a onda je propustila naredna dva takmičenja.

“Čeka nas veoma iskusna ekipa, veliki broj švedskih igračica nastupa u jakim ligama. Ipak, mislim da smo se jako dobro pripremile i da će dosta zavisiti od nas i od naše igre, poručila je iz Rige jedna od iskusnijih Milica Jovanović. “Moramo ispuniti zahtjeve i boriti se na pravi
način

Gdje su Šveđanke najopasnije, a gdje je šansa Crne Gore u današnjem meču.

“Imaju tandem sestara Eldebrink (Elin i Frida) koje igraju dugi niz godina Evroligu i vrlo su iskusne, ocijenila je Jovanovićeva. “Na ostalim pozicijama imaju visoke košarkašice, pa smatram da brzom igrom možemo protiv njih. U svakom slučaju mislim da je obavezno da odigramo pametno, zajednički i da damo sve od sebe

Selektorka: Lakše je na parketu

Pomenute 2013, kada je Švedska stigla do četvrtfinala upravo su i naše dame jedini put igrale protiv ove selekcije na Eurobasketu. Slavile su Skandinavke sa 69:58, a iz tog sastava danas će nastupiti samo kapitenka Snežana Aleksić, Nataša Popović i Milica Jovanović. Igrala je tada i selektorka Jelena Škerović, ali sada će biti u nekoj potpuno drugačijoj ulozi.

“Mnogo je drugačije sada, istakla je Škerovićeva. “Čini mi se da je puno lakše igrati, nego ovako biti sa strane bez mogućnosti da se uđe na parket i pomogne nešto. Ovako se svodi na te kratke momente kada kao trener mogu da utičem.

Ipak…

“Za sada sam zadovoljna kako je sve krenulo i vjerujem da će sve ići na bolje, nema dilemu Jelena Škerović.

Crna Gora će mečeve na Eurobasketu igrati u grandioznoj “Areni Riga, a osim Švedske rivali će joj biti Francuska i Češka. Pobjednik grupe ide direktno u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani u osminu finala.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
e.k.g
Gost
e.k.g

Srecno ljepotanke!

Send this to a friend