Košarka ABA liga

Oni su odmorniji, bićemo spremni za svaki izazov

Direktno iz Bamberga, gdje su igrali u utorak, preselili su se u Beograd, gdje će večeras (20h) otvoriti šestu rundu ABA lige. Košarkaši Mornara gostuju FMP-u, koji je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone u regionalnom takmičenju.

Barani su na startu sezone upisali dva trijumfa, onda su bili u krizi od pet poraza, ali je reakcija uslijedila protiv Cedevita Olimpije, koja je bila lider. Nakon te pobjede izgubili su u Njemačkoj, ali su konačno odigrali dobar meč tokom svih 40 minuta. Sa druge strane, “panteri” blistaju na startu sezone, imaju četiri pobjede i jedan poraz i dijele prvo mjesto sa “zmajčekima” i Budućnost Volijem.

“ABA liga nosi veliku neizvjesnost, sve ekipe su spremne da iznenade. Kod nas se nedostatak zajedničkog rada manifestovao na igru i rezultat. Drago mi je što smo u pravom trenutku, protiv Cedevita Olimpije, lidera na tabeli, u drugom poluvremenu pokazali lice koje bih želio češće da vidim, da ne kažem na svakoj utakmici. Voljni momenat je bio prisutan kod svakog igrača, prije svega u odbrani, a jedna pametna igra u napadu rezultirala je pobjedom, velikom u svakom smislu. Najviše zbog toga što nam vraća samopouzdanje”, rekao je Mihailo Pavićević, trener crnogorskog vicešampiona.

Cijenim sistem FMP-a

Mornar duel u Železniku dočekuje u dobrom raspoloženju, a iskusni stručnjak dobro zna šta ih čeka.

“Jedan sam od onih koji od prvog dana potencira da je FMP izuzetno kvalitetna ekipa. Sistem koji je napravljen veoma cijenim i poštujem. Prije svega zbog toga što su od velikog broja mladih igrača napravili velika imena i što su iznjedrili mnogo kvalitetnih igrača”, rekao je Pavićević.

Aleksa Radanov, Duop Ret, Marko Jeremić udarne su igle u ekipi Vladimira Jovanovića, ali nikako ne treba zaboraviti Stefana Pota, Marka Pecarskog i ostale.

“Mladi kolega Jovanović radi sjajan posao u posljednje dvije godine. Oni su mlada, atletski dobra ekipa koja igra u jakom ritmu. Koliko-toliko su odmorniji i imaju više vremena da se pripreme za utakmicu i tu je ta njihova prednost”, ističe iskusni stručnjak.

Mornar i FMP su do sada odigrali šest mečeva u regionalnom takmičenju, a Mornar vodi 4:2. Ponos Bara je u gostima igrao tri meča i upisao dvije pobjede.

“Svaka utakmica s njima je bila uzbudljiva i neizvjesna do kraja. Nadam se da ćemo biti spremni da odgovorimo na svaki izazov”, zaključio je Mihailo Pavićević.

Tags
Send this to a friend