Košarka Evrokup

Oslabljena Budućnost Voli izgubila od Unikahe

Košarkaši Budućnosti Voli poraženi su od Unikahe 66:90, u meču 8. kola Evrokupa.

“Plavi” nisu mogli da budu ravnopravan rival jednom od kandidata za najviši plasman u ovom takmičenju jer su nastupili oslabljeni, bez trojice prvotimaca, a ovo im je prva utakmica nakon 28. marta i duela sa Mornarom, poslije kojeg je koronavirus pokosio osmoricu članova podgoričkog tima.

Večeras trener Petar Mijović nije mogao da računa na Vilija Rida, Amadea Dela Valea i Petra Popovića, a teško je bilo očekivati bolju partiju i zbog činjenica da ekipa više od tri sedmice nije odradila nijedan zajednički trening.

Gosti iz Malage su u ranoj fazi utakmice stekli dvocifrenu prednost, ali je borbena ekipa iz Podgorice i pored problema uspjela da se vrati u meč i smanji na minus šest početkom nastavka.

Uslijedila je potom serija Unikahe od 13:0, kojom je definitivno odlučena utakmica.

U našem timu nemaju za čim da žale jer je najvažnije da se nakon teškog perioda u kojem je koronavirus potpuno poremetio rad ekipe, tim vratio na parket.

Nikola Ivanović bio je najefikasniji igrač meča sa 20 poena, a tom učinku dodao je i četiri asistencije.

Dvocifren je bio i Melvin Edžim sa 12 koševa i šest skokokova, Džastin Kobs je ubacio devet, a mladi Fedor Žugić osam poena.

U gostujućem sastavu po 15 poena Brizuele, Alonsa i Tompsona.

Već za dva dana će “plavi” će gostovati Breši u ranije odloženom meču Evrokupa.

Crnogorski šampion ima po tri pobjede i poraza iz šest utakmica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Nisam ni ocekivao pobjedu, pogotovo sto je Unikaha usla u tom formu, ali je trebalo razmrdati neke igrace i dati im da igraju 40 minuta… Sve u svemu i da nije bilo situacije sa koronom od ovakve Unikahe bi izgubili, a nemaju bolje igrace ali su ubitacan tim… Daleko smo od onoga sto ovaj sastav realno moze… Luka Mitrovic se… Više »

Konformista
Gost
Konformista

Prvo se mora ozbiljno razmotriti uloga Zorana Nikolića u ovoj ekipi. Razumijem da postoji problem sa njegovom minutažom, ali čovjek u ovom ritmu prosto ne može da igra. Ispadao je lagano na svakom piku. Dušan Ristić će ga uništavati u utakmici sa Brešom. Drugo, nije na odmet porazgovarati sa Cobbsom, Šehovićem i Danilom jer su oni uz Ivanovića i Ejima… Više »

Maestro
Gost
Maestro

Pratiš li ti Budućnost uopšte? Zoran je treći centar, večeras nije igrao Reed i Petar.. A Della Valle ne može do kraja grupne faze, jer je igrao za Gran Kanariju

Konformista
Gost
Konformista

Koliko se meni čini nisam niti jednom spomenuo Della Vallea, već malog Žugića. Ništa protiv njega, već vođen zdravim razumom. Budućnost je ekipa koja se bori za rezultat, pa mora i da ima igrače koji će da joj donose sigurnost na šutu i lopti. Fedor ih je noćas previše gubio. Zoran jeste treći centar, i noćas se pokazalo da je… Više »

Clasic
Gost
Clasic

Dobro si ti objasnio sve ,nema treba bek i Megee bi vise pomagao nego li sto to moze Zugic pa i Popovic eto neka della Valle bude tu kao prvi bek ali sacekajmo da ga vidimo jenom.

...
Gost
...

Moze li neko da objasni samo jednu stvar, zasto Magge iz Studenskog centra ne igra za Buducnost..Pa bolji je bek od svih iz Buducnosti, paklen suter.. Igrao prosle sezone 1 spansku ligu, preko 10 poena prosjecno..svasta

Clasic
Gost
Clasic

On je registrovan za Studenski Centar ali moćice da predje u prvi tim Buducnosti u drugom djelu prvenstva ABA lige to je od prilike decembar januar mjesec.A sgurno bi vise pomogao od Zugica u ovom trenutku.

Maestro
Gost
Maestro

Nije bilo realno o;ekivati nešto drugo. Sa 9 igrača u rotaciji, od kojih je 5 ili 6 nije treniralo 20 dana. Ne razmišljajte o ovom porazu. Biće sad težak period dok se vratimo u pravu formu, ali će i to proći

Send this to a friend