Košarka Kvalifikacije za Ligu šampiona

Oslabljeni Mornar u Lisabonu otvara sezonu

foto: KK Mornar

Ljeto je završeno, kraj je septembra, a to znači samo jedno počinje košarkaška sezona. Praktično bez ijednog zajedničkog treninga, osakaćeni povredama, Mornar večeras (22.00) u Lisabonu kreće u evropsku avanturu.

U prvom meču posljednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona Barani gostuju ekipi Benfike.

Situacija u redovima ekipa Mihaila Pavićevića nije sjajna, ali izgovora nema Mornar želi da igra grupnu fazu Fibinom takmičenja, pa Benfika mora pasti. Tri reprezentativca (Milko Bjelica, Derek Nidam i Sead Šehović) su se kasno priključili i kada se očekivalo da će iskusni stručnjak imati cijelu ekipu na okupu stigle su povrede Nidama, Nemanje Vranješa i Vukote Pavića.

“Nažalost, idemo dosta nespremni. Ja nisam trener koji govori neke neistine, ali to je činjenica. Nećemo biti ni blizu spremni onako kako sam mislio da ova ekipa treba da bude. Sve nas to remeti, ali kuknjave nema, moram da se skupimo sad kad je najteže. Vrijeme nam je najveći protivnik”, jasno je poručio Pavićević.

Najtrofejniji klub u Portugalu je u prvoj rundi lagano preskočio Groningen. U tom dvomeču pokazao je da ima kvalitet, a Pavićević je otkrio šta je njihova najveća snaga.

“Kvalitetni su, imaju nekoliko iskusnih Amerikanaca. Specifični su jer imaju visinu na spoljnim pozicijama, skoro svi su visoki preko dva metra i neće biti lako sačuvati ih”, istakao je trener Mornara.

Barska četa nije imala dobru uvertiru pred početak sezone. Izgubili su oba meča protiv Budućnosti.

“Vidjelo se da imamo problema u organizaciji napada bez Nidama koji je naš glavni igrač na poziciji pleja. I u odbrani je bilo dosta slabih elemenata, nemamo čvrstine pod košem. Na tome moramo da radimo. Nismo bili na očekivanom nivou protiv Budućnosti, pa ćemo ovaj meč pokušati da ‘odradimo’. Nadam se da će igrači shvatiti da je ova utakmica u ovom trenutku najbitnija garantuje grupnu fazu”, zaključio je Mihailo Pavićević.

Send this to a friend