Košarka Mladi tim igraće u Drugoj ABA ligi

Ostojić: Afirmacija i razvoj mladih igrača ambicije Studentskog centra

foto: KK Studentski centar

Ambicije Studentskog centra su razvoj i afirmacija mladih igrača i vjerujem da ćemo to pokazati u predstojećoj sezoni, rekao je generalni menadžer “studenata” Đuro Ostojić.

Od danas su članovi novog učesnika Druge ABA lige i talentovani košarkaši Budućnosti Voli Igor Drobnjak i Milić Starovlah.

“Kada su ambicije kluba u pitanju, one su vezane za razvoj mladih igrača i njihovo dalje napredovanje. Bili bi smo presrećni ukoliko bi uspijeli da ostvarimo i njihove i naše ciljeve. Oformili smo stručni štab na čelu sa Nenadom Trajkovićem. Sigurni smo da ćemo napraviti dobru sredinu za rad i razvoj mladih igrača i da ćemo to prikazati u sezoni pred nama. Ovom prilikom želim da poželim dobrodošlicu našim pojačanjima. Kao što znate Nikola Pavličević i Emir Hadžibegović su novi članovi tima, kao i braća Ivišić iz Hrvatske, koji su se priključili projektu i nadam se da će se na njihovom primjeru najbolje vidjeti rad. Želim da saopštim da su od danas novi članovi našeg tima pojačanja iz KK Budućnost Voli – Igor Drobnjak i Milić Starovlah. Želim im da naprave značajan iskorak u karijeri i ako bog da već iduće sezone konkurišu za jače timove. Jako je bitno da funkcionišemo u skladu sa okolnostima koje su oko nas vezane za virus Covid 19. Trudićemo se da sa maksimalnom odgovornošću izbjegnemo i eliminišemo rizik od neke zaraze koju stvarno ne želimo, ali jako je teško to predvidjeti. Odigraćemo i nekoliko pripremnih mečeva i želimo da odradimo jedno kratko putovanje na pripreme u Bosni i Hercegovini, ali sve zavisi od razvoja situacije sa virusom Covid 19”, rekao je Ostojić.

Trener Nenad Trajković nadovezao se na Ostojićeve riječi.

“Očekujemo da budemo pojačani sa dva rukija sa koledž košarke. To bi bila invensticija za budućnost, želimo da dovedemo igrače koji mogu kod nas da se dokažu i izgrade. Nije lako naći takve igrače, koji će u budućnosti moći da odgovore na zahtjeve klubova koji igraju u ABA Ligi i evropskim takmičenjima. Iz tog razloga se trudimo da nađemo prave igrače, da ne pogriješimo. Što se tiče ostalih igrača, oni su došli u klub da izgrade svoju igru i svoje ime. Na primjer, igrači koji su tu sa nama, Drobnjak i Starovlah, nisu uspjeli da se nametnu u svom timu i ovo je prava šansa za njih da dobiju minutažu i da pokažu svoj kvalitet. To je prvenstveno i cilj ovog kluba, da talentovani igrači, koji u datom trenutku nisu uspjeli da dobiju odgovarajuću minutažu, da kroz ovaj klub i ovako jako takmičenje pokažu na kom su oni nivou. Naravno i da steknu odgovarajuće iskustvo. Doveli smo dva dobra pojačanja koja je generalni menadžer pomenuo. Takođe, imamo i igrače od prošle sezone Studentskog centra koji su se sigurno popeli na jednu stepenicu više i za njih će ABA 2 Liga biti jako takmičenje i odlično za sticanje iskustva. Osim Pavličevića i Hadžibegovića, ostali igrači neće imati iskustvo igranja u ligi kao što je ABA 2 Liga i ne možemo reći da idemo da osvojimo takmičenje, već da razigramo igrače koje imamo. Tim neće biti iskusan ali to nije opravdanje da svaku utakmicu ne odigramo na najvišem nivou i da probamo da dobijemo svaku utakmicu.  Ja mogu da obećavam da će tim da igra dobro, da će stručni štab koji je sastavljen od iskusnih trenera pomoći igračima da dođu do svojih ciljeva”, istakao je Nenad Trajković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Simo
Gost
Simo

Ima li ko iz Podgorice da moze da vodi klubove iz Podgorice i da trenira klubove iz Podgorice? Moramo li stalno dovoditi nekoga sa strane? Makar da su to mladi ambiciozni ljudi nego neki isluzeni i prakticno zaboravljeni. Ne razumijem a ne razumijem ni Djura a kamoli Trajkovica Bebeka.

Send this to a friend