Košarka Naše dame ponovo na Eurobasketu

Ovo je put kojim želim da nastavimo

Od 2011. godine i šampionata u Poljskoj košarkašice Crne Gore nijesu propuštale Evropsko prvenstvo. Tako je bilo i ovog puta. “Crvene” su u drugom meču “balona” u Podgorici očekivano deklasirale Izrael i tako čekirale kartu za turnir koji će od 17. do 27. juna zajednički organizovati Francuska i Španija.

Nakon prvog ključnog meča protiv Švedske izabranice Jelene Škerović odigrale su upravo onako kako se očekivalo protiv najslabije selekcije u grupi i sa tri pobjede i jednim porazom idu na Eurobasket.

“Zadovoljna sam. Do kraja smo ispunili ciljeve koje smo postavili prije ovog ciklusa. Ekipa je djelovala zajednički do kraja, sve djevojke su imale maksimalnu koncentraciju i veoma dobru energiju. Ovo je pravi put kojim bih htjela da nastavimo i kao ekipa i individualno”, rekla je Škerović.

Novi plasman na EP dodatno dobija na značaju ako se zna koliko je mala baza ženske košarke. Međutim, i pored toga, Škerović je u ovim kvalifikacijama pružila šansu nekim mlađim igračicama od kojih se tek očekuje vrhunski doprinos.

“Ja uvijek tražim više od njih. Očekujem da kroz sezonu i kasnije ljeto podignu svoju igru individualno. Crna Gora ima vrlo malu bazu, ali se uvijek pojavi neki talenat”, istakla je Škerović.

Iako ne spada u grupu najmlađih, jedna od košarkašica koja je protiv Izraela p okazala da na nju može da se računa je Kristina Raković.

“Protiv Švedske su starije pokazale kakav kvalitet posjeduju, a onda smo i mi mlađe dobile priliku koju smo iskoristile. Plasman na Evropsko prvenstvo je nevjerovatan uspjeh za ovako malu zemlju”, rekla je Raković, koja je posebno istakla atmosferu u našoj selekciji.

“Čast i privilegija je igrati za reprezentaciju. Sve igračice uvijek dolaze sa posebnom energijom i nevjerovatan osjećaj je upisati ovakav rezultat. Svaka od nas želi da napreduje i sigurna sam da ćemo na EP još bolje izgledati”, dodala je Raković.

Send this to a friend