Košarka Krivi ga za loš plasman Tea Maledona na draftu

Parker napao Mitrovića

Toni Parker, proslavljeni bivši NBA as a sada vlasnik i predsjednik francukog evroligaša Asvela, optužio je našeg trenera Zvezdana Mitrovića da je kriv za loš plasman mladog Francuza Tea Maledona na NBA draftu.

Podgoričanin Mitrović je na proljeće ove godine neočekivani dobio otkaz u Asvelu, iako je klubu donio šampionsku titulu i vratio ga u Evroligu. Parker je tu odluku pravdao navodnim nedoličnim ponašanjem Zvezdana na mečevima i govorio o velikom broju tehničkih grešaka koje je dobijao tokom utakmica.

Maledon je izabran tek kao 34. pik na NBA draftu, a prije godinu prognozirano je da će biti među deset najbolje plasiranih igrača.

“Jasno je da je ,,ubio” Tea Maledona. Teo i njegova porodica su negodovali, ali ga je on ,,gasio“ na utakmicama na kojima su dolazili generalni menadžeri NBA timova. Odlazili su prije kraja utakmica a dolazili su sa druge strane sveta da vide Tea. U to vrijeme on je bio rangiran među prvih deset, kao Kilijan Hejs i nije normalno da takav igrač ne bude draftovan u prvoj rundi. Nije ga uopšte ubacivao i način na koji ga je Zvezdan Mitrović tretirao ga je koštalo prve runde. Igrač kao što je on treba da bude u prvih deset pikova. Rekao sam mu da Maledon mora da igra i da Zvezdan mora da poštuje planove kluba”, rekao je Parker za pariski L’Ekip.

Mitrović je nakon otkaza najavio tužbu protiv Asvela i očekuje se sudsko poravnanje sa klubom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CT rules
Gost
CT rules

Kakav crni Maledon…ne avetaj Toni, vijdet se mali nece u Nba.

Steta
Gost
Steta

Momak je nevjerovatan talenat bio. Morao je da ga podrzi na sve nacine da igra mnogo i u kontinuitetu. A drugi dio price je da je Maledon bio cesto povrijedjen i da Zvezdan Mitrovic ne moze biti jedini krivac za njegov trenutni pad…

Send this to a friend