Košarka

Partizan odličan test pred Darušafaku

Sezona koja u regionalnim i evropskim takmičenjima ulazi u finiš za reprezentativca Aleksu Ilića bilaje period napretka u Budućnost Voliju. Pet dana pred prvi meč četvrtfinala Evrokupa sa Darušafakom, jasno je da će Ilić biti jedno od važnih oružja tima.

Više puta suočavan sa povredama tokom sezone, Ilić je u Evrokupu dostigao dobar prosjek od 4,4 poena i 5,3 skoka po meču na poziciji ,,četvorke.

“Lični plan bio je da se u ABA ligi i Evrokupu zasluže važni minuti na terenu, kao nova prilika za sazrijevanje. Vjerujem da sam to iskustvo i dobio, jer u prethodne dvije sezone Evrokupa nijesam imao ovako značajnu ulogu. Svi u timu smo srećni zbog odličnih rezultata, ovu šansu da igramo protiv Darušafake u četvrtfinalnu smo zaslužili”, kazao je Ilić.

Ove sezone u Evropi igra 17 minuta u prosjeku, za razliku od devet minuta na parketu u prosjeku prošle sezone.

Najbolje partije pružio je protiv Galatasaraja 13 poena i osam skokova, kao i protiv moćne Lokomotive četiri poena i 11 skokova. Za igrača kojem je tek 21 godina, napredak je kontinuiran.

“Razmišlja se samo o tome da se ostane zdrav, da se kvalitetno radi na igri i na fizičkom napretku, i da se na svakom meču tako pomogne ekipi. Iskustvo mečeva iz reprezentacije mnogo znači. Ovim nastupima za seniorsku selekciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prethodili su mečevi za mladu, juniorsku i kadetsku reprezentaciju, svakog ljeta”, poručio je Ilić.

Na redu je Partizan, pretposljednje kolo u ABA ligi i teško gostovanje u Beogradu ali mnogo bitnije, četvrtfinale Evrokupa, istorijski meč za Budućnost Voli u srijedu.

“I tim i mi mlađi igrači imamo još prostora za napredak. Ova šansa za nastup u četvrtfinalu Evrokupa je dragocjena i zaslužena. Znamo da vrijedimo i imamo šta da pokažemo protiv favorita, i u Istanbulu i u Podgorici”, istakao je Ilić.

Budućnost Voli u nedjelju gostuje Partizanu, ukoliko pobijedi definitivno će obezbijediti drugo mjesto pred plej-of ABA lige. U utorak će “plavi” gostovati Darušafaki, koju će potom dočekati tri dana kasnije u seriji koja se igra na dvije pobjede.

Send this to a friend