Košarka ABA liga

Pavićević: Borićemo se da ponovimo istorijski uspjeh

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević očekuje težak posao u dvorani Krešimir Ćosić, podsjetivši da je Zadar u tekućoj sezoni na svom parketu pobijedio Budućnost Voli, Crvenu zvezdu i Cedevita Olimpiju.

Zadar i Mornar sa različitim ambicijama dočekuju završni dio sezone, ali imaju isti cilj u sjutrašnjem međusobnom duelu – pobjedu.

“Ova utakmica je mnogo bitna, i za njih i za nas. Oni se bore za goli život, svaka pobjeda im je suvo zlato, mi se borimo da ponovimo istorijski uspjeh i opet se plasiramo u plej-of. Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Tri od četiri prvoplasirane ekipe su izgubile u Zadru, tako da znamo šta nas čeka. Mi nemamo kud nazad, samo su nam pobjede u igri do kraja i to svih pet ako mislimo da se dokopamo plej-ofa. Ali, ponavljam, biće izuzetno teško“, rekao je Pavićević.

Još uvijek je neizvjesno da li će strateg Barana moći da računa na sve raspoložive snage, s obzirom da su duel Lige šampiona protiv Nimburka propustili Nidam, Pulen, Heris, Šehović, Bjelica i Lukovića. U minulom periodu crnogorski viceprvak se pojačao dovođenjem Vajtheda i Hanta.

“Vidjećemo koliko novajlije mogu da pomognu. Uzdam se, prije svega u ovu grupu igrača koja je od početka sezone zajedno. Nije lako uklopiti nove igrače, ali gledaćemo da ih što je brže moguće priključimo ekipi. U ovom trenutku svaka pomoć nam je dobrodošla“, zaključio je Pavićević.

Mornar je trenutno na diobi četvrte pozicije sa učinkom 10-7, dok je Zadar pretposljednji sa skorom 4-13.

Utakmica se igra u petak od 20 časova.

Send this to a friend