Košarka Mornar gostuje u Beogradu

Pavićević: FMP je veliki izazov, moramo biti spremni na bitku od 40 minuta

foto: KK Mornar

Pred košarkašima Mornara je važan izazov u Beogradu – poslije tri poraza u ABA ligi Barani će na parketu FMP-a pokušati da osvoje prve bodove u novoj sezoni.

Vicešampion Crne Gore je u međuvremenu izgubio i prvu utakmicu u Fibinom Evrokupu, a juče je angažovao doskorašnjeg igrača Partizana Vila Mozlija.

“Čeka nas veliki izazov. FMP je sastavljen od iskusnih, provjerenih igrača, koji znaju da igraju. Svako opuštanje protivnika umiju da kazne. To nije ništa novo, oni godinama igraju tako da 40 minuta daju sve od sebe. Ko ih malo potcijeni, skupo plati tu grešku. Moramo 40 minuta da budemo fokusirani, da se borimo za svaku loptu, svaki skok. Na to moramo biti spremni. I ako tako bude, imamo čemu da se nadamo. Ništa ne volim unaprijed da govorim, vidjećemo u nedjelju kako će se razvijati situacija na terenu”, rekao je trener Mihailo Pavićević.

Dolazak Mozlija smatra uspjehom za klub koji predvodi.

„Vil Mozli je bio naša želja još na početku sezone kada se pojavila vijest da će se razići s Partizanom. Njihov rastanak se odužio ali čim se dogodio eto ga u našim redovima. Ne vjerujem da je ikad neki predsjednik nekog kluba brže reagovao od mog brata Đorđija. Uspio je da dovede Mozlija i u konkurenciji evroligaških ekipa koje su bile zainteresovane za njega. Takav tip igrača donijeće nam novi kvalitet, čvrstinu, ono što ga je krasilo i dok je bio u Partizanu. Želimo mu dobrodošlicu u Bar“, poručio je Pavićević.

FMP i Mornar igraće sjutra od 17 sati.

Send this to a friend