Košarka Mornar propustio veliku šansu u Italiju

Pavićević: Izgubili smo meč i prije posljednjeg šuta

foto: KK Mornar

Mornar je propustio priliku u duelu sa Brešom, poraz u Italiji 77:75 smanjio je šanse Barana za plasman u Top 16 fazu Evrokupa. Šteta jer ekipa je pokazala karakter u duelu u kom je jurila rezultatski deficit od uvodnog dijela.

Bek Ajzea Vajthed je promašio šut za pobjedu pet sekundi prije kraja za utisak, da je Breša ipak zasluženo pobijedila. Mornar je u tri kratke faze meča, brzim naletima i realizacijom šuta sa distance u nizu, uspijevao da stigne do prednosti. Potom bi uslijedili duži padovi, uslovljeni izuzetno agresivnom igrom rivala.

Po riječima trenera Mihaila Pavićevića, razloge poraza treba tražiti dublje i ranije, a sam promašaj Vajtheda pri šutu za tri za pobjedu nije nešto na šta bi se trebalo fokusirati.

“Breša zaslužuje čestitke za pobjedu, imali smo šansu sa posljednjim šutom, ali to je košarka, pogodiš ili promašiš. Nekada ćeš pobijediti u takvoj drami, nekada izgubiti, a mi smo ovaj meč izgubili mnogo prije tog posljednjeg šuta. Konkretno, u trećoj četvrtini smo serijom 13:0 stigli do pet poena prednosti, pa smo odjednom izgubili kontrolu u napadu i počeli neobjašnjivo i bez potrebe da srljamo”, kazao je Pavićević.

Mornar je imao svega 11 asistencija na ovom meču, jednu izgubljenu loptu više. Derek Nidam je sa svega tri asistencije bio glavni organizator igre… Bivšem plejmejkeru naše reprezentacije definitivno fali rutine u igri, iz igre je šutirao 10-1, a duga pauza zbog korona virusa se osjetila u njegovoj partiji. Pod obručem – Milko Bjelica i Uroš Luković završili su meč bez poena, a zajedno su proveli 19 minuta na parketu. U tom periodu njih dvojica šutnuli su samo dva puta… Sveukupno, bila je potrebna veća podrška za igrače poput Pulena (20 poena), Vajtheda (14 poena i tri skoka) i Gejbrijela (13 poena i 11 skokova) koji su igrali dobro.

“Jednostavno, nepotrebnim greškama smo dozvolili protivniku da se vrati u utakmicu i po mnogo čemu sami krivi za poraz”, rekao je Pavićević.

Mornar će u narednom kolu Evrokupa, 9. decembra, ugostiti Bulonj Metropolitan u potencijalno ključnoj utakmici za prolaz u Top 16 fazu.

Send this to a friend