Košarka

Pavićević: Mentalno nespremni za utakmicu, igrali smo bez glave

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević ocijenio je da je njegova ekipa veći dio meča protiv Mega Bemaksa odigrala “bez glave”, te da je rrval zasluženo odnio bodove iz Bara.

Crnogorski prvak je sinoć u SC Topolica izgubio od kluba iz Sremske Mitrovice, koji je uz Crvenu zvezdu jedini neporaženi tim u ABA ligi.

“Kao što sam rekao u najavi, oni su mlada, vrlo opasna ekipa, igraju sa mnogo energije, ako im dozvolite da razviju svoju igru, onda svako može biti u problemu. Moje priče na kojima sam insisitrao na sastancima uoči ove utakmice, kao da su se odbile od zida. Moji igrači ili nisu shvatili ili nisu željeli da shvate kako bi trebalo da igramo. Otvorili smo katastrofalno utakmicu, dozvolili ekipi Mege da se razmahne, da stigne do velikog vođstva, a onda je trebalo puno energije da se prednost gostiju stiže. Imali smo par prilika i u samoj završnici, ali kao što smo veći dio utakmice igrali apsolutno ‘bez glave’, potpuno suprotno od onog što smo se dogovorili, odnosno kako da napadnemo njihovu odbranu, tako smo odigrali i na kraju”, rekao je Pavićević i nastavio:

“Svako je forisirao neku svoju igru i rezultat takve igre je i ovaj poraz. Jednostavno, kad vidite da smo šutnuli 33 puta za tri poena, a da je nama osnovna ideja bila da ih napadnemo driblingom u preuzimanju u piku, onda vidite koliko smo bili mentalno nespremni za ovu utakmicu. Svako ima pravo na lošu utakmicu, ali ako se dogovorimo o planu igre, onda moramo da probamo da to ostvarimo. Ako to ne uradimo onda ja snosim apsolutnu odgovornost, ali ako igrač igra neku svoju igru onda tu nešto nije u redu. Ovo nije prvi put da imamo izraziti problem pod košem. Bitadze je pravio razliku, nismo imali pravog igrača da ga zaustavi, a onda smo i u samoj završnici dozvolili lake poene Čarapiću koji je, mislim, tri puta položio preko Lukovića. Tako se ne zaslužuje pobjeda, nezavisno od toga ko je rival.”

Mega je ostvarila peti trijumf u isto toliko mečeva, dok je Mornar doživio treći poraz.

Send this to a friend