Košarka

Pavićević: Na Ritas hrabro i bez opterećenja

Trener Mornara Mihailo Pavićević kazao je da će njegova ekipa u predstojeći meč protiv Ritasa ući bez opterećenja, sa željom da se dođe do iznenađenje.

Iskusni strateg, dakle, gostima prepušta ulogu favorita, te smatra da od raspoloženja litvanskog predstavnika zavisi ishod sjutrašnjeg duela u SC Topolica.

Barani imaju skor 1-3, dok je naredni protivnik ostvario polovičan učinak u dosadašnja četiri kola.

“Igrači Ritasa su prošli litvansku školu košarke, najbolju u Evropi, iz koje svake godine izlazi veliki broj igrača koji liče kao jaje jajetu. Krasi ih, prije svega, veoma dobar šut spolja, nezavisno od toga da li se radi o beku, krilu ili centru. Kad se tome dodaju pojačanja u vidu Amerikanaca i činjenica da Ritas godinama igra u Evropi, onda je jasno da nam u goste stiže izuzetno kvalitettna ekipa. Igraćemo bez opterećenja. Nastojaćemo da damo sve od sebe i odigramo najbolje što možemo. I, naravno, da iskoristimo priliku, ako nam se ukaže i napravimo iznenađenje. Nevolja je u tome što ekipe u Evrokupu rijetko dozvoljavaju iznenađenja. Svjesni smo da i u ovom meču mnogo toga zavisi od protivnika, a ne od nas. Ali, mi ćemo igrati hrabro i ukoliko gosti ne budu na svom maksimumu, eto barskoj publici neizvjesne i zanimljive utakmice”, ističe Pavićević.

Strahinja Mićović se oporavio od bolesti…

“Nisam još sasvim spreman, ali očekujem da ću makar nekoliko minuta provesti u igri, da osjetim teren i loptu. Najvažnije je da budem potpuno zdrav i u formi za Cibonu i nastavak takmičenja u ABA ligi. O ekipi iz Viljnusa ne treba trošiti riječi, a mi ćemo dati sve od sebe da popravimo utisak iz meča sa Megom”, kaže Mićović.

Utakmica Mornar – Ritas igra se u srijedu u 19 časova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
dra
Gost
dra

ajmo golden stejt

Send this to a friend