Košarka

Pavićević: Opstanak je bio naš cilj i ispunili smo ga

foto: ABA liga

Trener Mornara Đorđije Pavićević kazao je poslije trijumfa nad Igokeom da je njegov tim izborio opstanak, cilj postavljen pred početak sezone u ABA ligi.

Barani su odličnom igrom u prvom dijelu stvorili veliku prednost, pa su u nastavku lako priveli utakmicu kraju i proslavili uspjeh.

„Ostvarili smo zacrtani cilj, izborili smo opstanak u ABA ligi i to je najvažnije. Prezadovoljan sam igrom koju smo večeras pružili. Odigrali smo odlično u prvom poluvremenu, dali smo deset trojki iz 14 pokušaja. I jače ekipe od Igokee, ne potcjenjujući niukom slučaju naše goste, naprotiv, teško bi se vratile u meč, poslije onakve prve četvrtine. Zahvalio bih se publici koja je napravila sjajan, pravi sportski ambijent. Potvrdilo se da smo veliko osvježenja za regionalnu ligu. Uvjeren sam da svi gosti koji igraju u Topolici jedva čekaju da dođu opet. To je naša najveća pobjeda ove godine”, rekao je Pavićević.

Iskusni Boris Bakić potencirao je meč prošlog kola protiv Krke, kada je ostvarena možda i ključna pobjeda.

„Odigrali smo dobru utakmicu od samog početka, možda smo u drugom poluvremenu malo pali, ali bitno je da smo valorizovali prethodnu pobjedu protiv Krke i definitivno obezbijedili opstanak. Zahvalio bih se saigračima, stručnom štabu, čitavom gradu koji je disao sa nama i publici koja je večeras došla u ovolikom broju da nas bodri”, istakao je Bakić.

Strateg Igokee Dragan Bajić biranim riječima govorio je o Mornaru.

„Čestitke Mornaru, nadam se da ćemo se družiti i iduće godine. Ovaj klub zaslužuje da igra u ovako značajnom takmičenju kao što je ABA liga po svim pokazateljima: po uslovima, po divnoj publici koja je večeras navijala bez ijedne ružne riječi.
Jako loše smo otvorili utakmicu, bez energije, bez ijednog kontakta. Ekipa Mornara se razigrala, šuterski je bila raspoložena, pogotovo u prvom poluvremenu u kojem je pogodila deset trojki. Ni kvalitetnije ekipe od nas ne bi bolje prošle u tom prvom poluvremenu. Tražio sam na poluvremenu da u nastavku zaigramo čvršće u odbrani, to smo i uradilii, ali bila je prevelika razlika da preokrenemo rezultat. Ova sezona je za nas bila uspješna u ABA ligi, iznad svih očekivanja”, ocijenio je Bajić.

Send this to a friend