Košarka ABA liga

Pavićević pred meč sezone: Iza nas je zid, nemamo prostora za korak unazad

Košarkaši Mornara igraće sjutra protiv Igokee odlučujući meč za plasman u plej-of ABA lige.

Baranima trijumf u Laktašima garantuje treću poziciju i mjesto u doigravanju, dok bi u slučaju poraza zavisili od ishod meča između Cedevita-Olimpije i Mege.

Da su ljudi iz ABA lige planirali da posljednje kolo bude što uzbudljivije ne bi uspjeli da režiraju ovakav završetak regularnog toka lige. Posljednja utakmiica u sezoni odlučuje o plasmanu u plej-of. Situacija se u finišu iz kola u kolo mijenjala – nekome na bolje, nekome na gore. I mi smo bili dio te klackalice. Poslije poraza od FMP-a nije dobro izgledalo, a da ne kažem poslije poraza od Cedevita Olimpije u Baru, gdje smo sveli šanse, maltene, na domen teorije. Međutim, potrudili smo se da se sjajnom partijom protiv Budućnosti vratimo u život i da ponovo ravnopravno konkurišemo za plej-of. Cedevita je poslije pobjede u Baru, bila gotovo siguran učesnik plej-ofa, poslije njenog poraza od Cibone, Igokea je sigurna, a ostala je dilema između nas i Cedevite”, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević uoči ispita sezone.

Igokea je najprijatnije iznenađenje sezone i siguran učesnik plej-ofa. Iz tog razloga neupitno je ko će biti motivisaniji u sjutrašnjem meču.

“Čitava sezona u ABA ligi staje nam u meč u Laktašima. Svjesni smo njegovog značaja. Iza nas je zid, nemamo prostora za korak unazad, to sam rekao igračima i prije utakmice protiv Budućnosti. Moramo da probamo da idemo naprijed. Izuzetno cijenimo ekipu Igokee koja je ove godine napravila izuzetan rezultat i u FIBA Ligi šampiona i u ABA ligi i, zaista, od sveg srca joj čestitam na tome, prije svega kolegi Bajiću. Ujedno koristim priliku da mu čestitam i na imenovanju za selektora Sjeverne Makedonije. To je zaslužio iskrenim i poštenim dugogodišnjim radom u Igokei“, ističe Pavićević.

Utakmica Igokea – Mornar na programu je u utorak od 18 časova, kada će početi i meč u Ljubljani između Cedevita Olimpije i Mege.

Send this to a friend