Košarka Barani propustili veliku šansu

Pavićević samokritičan: Pomislili da smo Golden Stejt i naivno izgubili utakmicu

Trener Mornara Mihailo Pavićević priznao je da je njegov tim naivno propustio šansu da pobijedi Andoru u drugoj rundi Top 16 faze Evrokupa.

Barani su ispustili priliku da imaju maksimalan učinak nakon dva kola.

“Naivno smo izgubili utakmicu. Andora ima kvalitet. To je ekipa koja od prvog do posljednjeg minuta igra u istom ritmu. Mislim da je naša igra iz prvog dijela uzrok poraza. Prelomni momenat dogodio se kada smo imali devet poena prednosti. Tada smo trebali da stanemo na loptu, da igramo mirno i pametno, ali su moji igrači umjesto toga počeli da igraju uličnu košarku, za popravljanje lične statistike. Pomislili smo da smo Golden Stejt i da svakog možemo da pobijedimo. To je pogrešno. Protivnik je to iskoristio i smanjio minus do odmora”, rekao je Pavićević.

U finišu je Mornar propustio svoje šanse da dođe do trijumfa.

“Promašili smo jedan ili dva otvorena šuta da riješimo utakmicu. Međutim, to je sport. Bili smo potpuno dekoncentrisani kod njihovog posljednjeg šuta, iako sam rekao koja će dva njihova igrača da rješavaju tu situaciju i da im ne dozvolimo to. Odjednom je Hana ostao sam, odbrana je zakasnila”, kazao je strateg Mornara i dodao:

“Da nam je neko prije početka Top 16 faze ponudio da imamo pobjedu poslije dva kola, ne bi bili nezadovoljni. Međutim, ostaje žal što nismo trijumfovali”.

Lijepa vijest je povratak Đorđija Pavićevića, koji je nakon dužeg vremena bio sa ekipom.

“To je najljepša stvar sa ove utakmice. Mnogo nam svima znači njegov povratak. Žao mi je što nismo pobijedili, da bu uljepšamo povratak”, zaključio je trener Mornara.

Mornar će u nedjelju dočekati Crvenu zvezdu u ABA ligi, a potom će takođe na svom parketu igrati protiv Uniksa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zzzzzzzzzzzzz
Gost
zzzzzzzzzzzzz

Mornar igracki mozda i najca ekipa u ABA ligi.. cak i to sto ofanzivno igraju je dobro.. ali ne moze ekipa da viskom nivou da se dobije ako nije sve utegnuto..
A za ovu utakmicu igras zavrsnicu sa Pulenom koji mora da bude tu… Gordicem i Needamom… i sve ti skupljaju sa 2 spoljna igraca..

Bulat
Gost
Bulat

Jednostavno ne umiju odigrati završnicu utakmice I to se ponavlja ko zna koji put.Nikako da me učvrste u uvjerenju da su konačno postali ekipa koja igra raznovrsnu košarku a ne samo ” trči I šutiraj”.Opet gube čim nemaju procenat za tri poena od minimum 45%.Lukovića drži previse na klupi a Nidam,Pulen I Vajthejd imaju neograničeno pravo da igraju svoju igru… Više »

Ćeta
Gost
Ćeta

Bačiste vi mene za 402 eura

Send this to a friend