Košarka Mornar danas u podne gostuje Megi

Pavićević: Treba nam koncentracija svih 40 minuta

foto: ABA liga

Košarkaše Mornara pred pauzu u ABA ligi (zbog kvalifikacija za Eurobasket), danas u podne u dvorani “Ranko Žeravica”, očekuje veliko iskušenje protiv Mege.

Ne samo zbog toga što derbi u Beogradu dolazi nakon dugog puta i poraza u Kazanju od Uniksa, u meču Evrokupa, i zbog činjenice da u ekipi neće biti povrijeđenog Džejkoba Pulena, dok je nastup Ajzee Vajtheda pod znakom pitanja zbog povrede ramena u Rusiji.

Mega je, naime, jedan od rijetkih timova u regionalnom takmičenju protiv kojeg Barani imaju negativan bilans.

– Držimo se našeg principa od prvog dana. Svakoj utakmici prilazimo maksimalno fokusirano, nezavisno od toga protiv koga igramo, da li kod kuće ili na strani. Mega je ove sezone spoj mladosti i iskustva koji jako dobro funkcioniše. Iskustvo na spoljnim pozicijama je u službi visokih igrača, posebno dvojice centara, Simonovića i Petruševa, koji igraju sa velikom energijom. Njihova igra je tako koncipirana da napad počinje iznutra, stalno se traže i u ovom dijelu sezone to izuzetno dobro koriste i vrlo su nezgodan protivnik, ne samo za nas nego za svakog. Znači, moramo 40 minuta biti koncentrisani i u odbrani i u napadu”, rekao je trener Mornara, Mihailo Pavićević, koji će u odnosu na meč sa Uniksom moći da računa na Dereka Nidama, koji je pomenuti meč preskočio zbog zdravstvnih razloga.

Pred ovaj duel, Mornar je prvi na tabeli, sa 13 pobjeda i tri poraza, Mega je četvrta i ima skor 11-6.

“Mega igra s velikom energijom, u svaku utakmicu ulazi isto, takav im je koncept, nemaju šta da izgube i veoma su nezgodan protivnik, pogotovo ako im se dopusti ta unutrašnja igra koju jako dobro rade ove godine. Nama je neophodna pobjeda, naročito bi nam dobro došla pred pauzu. A i pauza nam je treba, da se malo osvježimo i da se oporave igrači koji imaju problema sa povredama”, ističe Pavićević.

Mega nijednom nije izgubila od Mornara na tri prethodna meča kod kuće, u osam duela u ABA ligi vodi 5-3. Međutim, Mornar je dobio dva posljednja duela, u Baru, u decembru pretprošle godine (85:68) i u oktobru prošle (80:73).

Između ta dva susreta, nije odigrana utakmica posljednjeg kola u prošloj sezoni, na terenu Mege, jer je liga prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

“Prva utakmica u Baru za nas je bila veoma teška. U tom trenutku imali smo deset igrača i članova stručnog štaba zaraženih koronavirusom, a na dan utakmice sahranili smo našeg dragog člana, ekonoma Luku Macanovića. Moram da naglasim da nam, na našu molbu da odložimo susret, nisu nam izašli u susret. A sad vidimo da se utakmice vrlo lako odlažu. To je tužna istina, ali istina koja nas je onda dovela u baš nezgodnu situaciju. Ne znam ni sam kako su igrači odigrali taj meč. Na svu sreću sve je dobro završeno”, zaključio je Pavićević.

Keni Gabrijel je bio najefikasniji u pobjedi Mornara u “Topolici”, u prvom dijelu prvenstva, sa 24 poena, od čega sedam trojki iz 10 pokušaja.

“Biće to teška utakmica. Imaju visoke igrače koji konstantno postižu poene. Moramo da se skupimo u odbrani, da ih ograničimo na jedan šut i spriječimo ofanzivne skokove. Bitno je da kontrolišemo igru. Neophodno je i da smanjimo broj izgubljenih lopti i, naravno, da budemo spremni na žestoku borbu svih 40 minuta”, kazao je Gabriel.

Francuz u redovima Mege, Malkom Kazalon, ističe da je pred njegovom ekipom veoma bitna utakmica.

“Mornar igra odlično ove sezone u ABA ligi. Imaju izuzetno kvalitetnu ekipu, popunjenu sjajnim igračima na svim pozicijama. Moramo da budemo koncentrisani i borbeni svih 40 minuta utakmice ukoliko želimo da dođemo u priliku da ostvarimo trijumf i tako nastavimo borbu za plej-of”, rekao je Kazalon, koji je u Baru upisao devet poena.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG CG
Gost
PG CG

Dovedite Mijovića za trenera.

Idemo dalje
Gost
Idemo dalje

Treba tebe mac .Nek trener bude ovaj sto je vodio protiv Borca.Momak je za tebe Greg Popovic

Send this to a friend