Košarka Oglasio se prvi čovjek elitnog takmičenja

Planiramo da se sezona nastavi, rano je pričati ko će igrati dogodine

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu je rekao da želi da se nastavi elitno takmičenje, kao i da je izvjesno da se završni turnir planiran za maj, neće održati u tom terminu.

Katalonac se na video konferenciji obratio članovima Izvršnog odbora ECA.

“Želimo da nastavimo sa takmičenjima, a moguće je da navijači neće biti na utakmicama. Međutim, nastavićemo tek kada budemo svima mogli da garantujemo zdravlje.  Sigurno se neće igrati ukoliko svim igračima, trenerima i ljudima uključenim u organizaciju utakmica,  ne bude bezbjedno. Plan je da se igra u formatu u kojem je počela sezona”, rekao je Bertomeu.

Ne isključuje mogućnost promjene formata.

“Postoje i različite opcije kada su Evroliga i Evrokup u pitanju. Možda bi mogli da nastavimo sezonu igranjem utakmica u jednoj dvorani. Jedna od opcija je i finalni turnir osam najboljih timova Evrolige”.

Kada su u pitanju specijalne pozivnice za sljedeću sezonu, poručio je da o tome još ne razmišljaju.

“Vajld karte trenutno nisu naš prioritet. Želimo prije svega da završimo ovu sezonu. Još ne znamo kako ćemo rasporediti timove za sljedeću godinu”.

Pandemija koronavirusa uticala je i na termine odigravanja utakmica.

“U ovom momentu je izvjesno da u maju nećemo imati finalni turnir četiri najbolja tima Evrolige”.

Nada se da će takmičenje najkasnije tokom ljeta biti završeno.

“Vjerujem da nećemo morati da igramo nakon jula. Apsolutno sam protiv nastavka sezone u septembru i oktobru”, istakao je Bertomeu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zarko Paspalj
Gost
Zarko Paspalj

tako je bre… kako su se ponadali beogradjani da ce proc ovo lagano bez borbe.. a da je buducnost bila prva zakoljedavili bi da se igra pa da se igra… partizano odgovara da se ovako zavrsi a zvijezdi da se ponisti.. trt!! barani se provukose cedevita u kanal A BUDUCNOST sacuvala cijeli tim!! idemo!!!

Clasic
Gost
Clasic

To znaci da ce se ABA liga 100% zavrziti na terenu ! Sto ce biti velika prednost Buducnosti da osvoji titulu!

Send this to a friend