Košarka

Plaše nas se sa razlogom

foto: KK Mornar

Iza Nemanje Vranješaje najbolja partija u Mornaru do sada – obilježio je revanš osmine finala FIBA Evropa kupa i veliki trijumf nad Ostendeom sa 29 poena, četiri asistencije i tri skoka. Trojke je šutirao 8/11!

Nikšićanin je protiv belgijskog šampiona proveo 35 minuta na parketu, na kraju djelovao svježe. Barski tim je bez startnog centra Uroša Lukovica pronašao kvalitet u brzoj tranzicionoj igri, sa čak 31 šutem za tri poena. Tako će se igrati i u nedjelju u Beogradu, na gostovanju Crvenoj zvezdi u prvom meču polufinala ABA lige. Traži se ista šuterska inspiracija kao protiv Ostendea, protiv koga je Mornar imao 55 procenata realizacije za tri poena.

“Crvena zvezda je favorit za osvajanje ABA lige. Nama je velika nagrada za sve uspjehe u ovoj sezoni to što igramo protiv evroligaškog tima, dvije ili tri utakmice u polufinalu ABA lige. Sigurno je jedino da ne mislimo na predaju unaprijed, naprotiv, pokušaćemo da napadnemo Zvezdu i napravimo iznenađenje”, rekao je Vranješ.

Uspon forme je očigledan, kako timske, tako i konkretno Vranješa. Ekipa je vezala tri izuzetna šuterska izdanja – protiv Cibone u gostima, MZT-a i Ostendea u Baru.

“Trenutno u klubu zaista svi uživamo, mogu da kažem igramo se košarke. To je naravno rezultat velikog rada tima i braće Pavićević na čelu kluba. Mi smo u prvom dijelu sezone gradili našu igru. U početku i nije bilo baš najbolje, imali smo nekih neočekivanih poraza, ali kako je vrijeme odmicalo, kako smo počeli zacrtano da sprovodimo na terenu, tako je i naša igra bila sve bolja. Sada igramo jednu dobru košarku i sa razlogom bi trebalo svi da nas se plaše”, kazao je Nemanja Vranješ.

Samo zbog jedne stvari bek naše reprezentacije žali u finišu sezone.

“Siguran sam da ćemo nastaviti u istom stilu, iako ostaje veliki žal što se naš najbolji igrač Uroš Luković povrijedio. Njegov izostanak je veliki hendikep, ali i to je sport i mi idemo dalje”, objasnio je Nemanja.

Već naredne nedjelje u Bar stiže evroligaš Crvena zvezda, na revanš polufinala ABA lige.

“Ogromna je euforija u gradu i veliko interesovanje publike, jer u plej-ofu igramo sa evroligaškim gigantom. U našu najuspješniju sezonu u istoriji lijepo se uklopilo ime Crvene zvezde. Siguran sam da će ,,Topolica u revanšu biti mala da primi sve zainteresovane ljubitelje košarke”, kazao je Nemanja.

U ABA ligi ove sezone bilježio je 11,6 poena i 3,1 skok po meču, šutirao sa 40 procenata realizacije iz igre… Šuterski nišan “podešen” je još bolje u finišu sezone, od Vranješa se očekuje da na najboljem nivou bude upravo u seriji protiv favorita Zvezde.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
serdar Janko
Gost
serdar Janko

Bravo Mornar,steta sto ste naletjeli na Zvezdu vec u polufinalu ali svejedno bice to pravi kosarkaski spektakl sto na terenu sto na tribinama(a ne kao kod nekih…).Realno Zvezda je prevelik zalogaj,ona je medju kremom evropske kosarke,ali vam zelim da pruzite sto veci otpor i da svi uzivamo u spektaklu!

Send this to a friend