Košarka

Plasman CG na Mundobasket za mene je najpozitivnije iznenađenje

foto: FIBA.com

Bivši selektor Crne Gore Bogdan Tanjević kazao je da je plasman našeg nacionalnog tima na Svjetsko prvenstvo najpozitivnije iznenađenje, ali da je pred izabranicima Zvezdana Mitrovića težak zadatak u Kini.

Crna Gora će u grupnoj fazi igrati protiv Grčke, Novog Zelanda i Brazila.

“Za Crnu Goru će Svjetsko prvenstvo biti veoma teško jer naš tim čeka jaka konkurencija. I plasman je za mene veliko i jedno od najpozitivnije iznenađenje. Nadamo se da će na talasu tog entuzijazma i raspoloženja igrati i tamo na visokom nivou”, rekao je Tanjević.

Iskusni stručnjak smatra da je Srbija kandidat za medalju.

“Srbija je favorit broj dva. Španija ih slijedi, pa svi ostali. Srbi su kompletirali tim, imaju sistem koji je već nekoliko goina fantastičan sa Sašom Đorđevićem. Očekujem ih definitivno u borbi za medalje”, dodao je Tanjević.

Svjetsko prvenstvo u Kini počeće 31. avgusta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

Mislim da ce se u srbijanskom taboro posvadjat posle drugog kola niko sa nikim nece pricati.. tako da ih ja ne vidim ni medju 8 a ne za medalju.. mi prolazimo u nokaut fazu… pa onda boze moj…

Uros
Gost
Uros

Hhahah vidi se, bas se razumijes u kosarku mada bih prije rekao da te zavist izjeda. Moze se svasta desit svakoj ekipi ali objektivno je Srbija druga najbolja ekipa na svijetu. Mozda je Australija tuda negdje ali ni blizu nema to iskustvo dobrih igara na velikim takmicenjima. Za jednu malu zemlju kao sto je CG svakako je veliki uspijeh plasman… Više »

Send this to a friend