Košarka

Plasman u Evroligu kruna višegodišnjeg ozbiljnog rada

Kapiten Budućnost Volija Suad Šehović rekao je da plasman u Evroligu ispunjenje sna, kao i da se svima u klubu na taj način vratilo za ozbiljan rad prethodnih godina.

“Moje iskustvo, otkako sam od 2013. ovdje, je da je Budućnost Voli iz godine u godinu rasla. Kako igrački, tako i kao klub. Od kada sam ovdje, u kontinuitetu smo među četiri najbolja tima u ABA ligi. A goruće pitanje godinama, najveći san, bilo je kada ćemo zauzeti mjesto evroligaša.
To je posebno bilo u fokusu nekoliko puta zaredom kada je izmicala Evroliga u onim dramatičnim polufinalima ABA protiv Cedevite, Mege. U sezoni za nama je konačno sve došlo na svoje. Napravljena je jedna kompaktna ekipa, a uspjeli smo u okolnostima koje su bile možda i teže nego ranijih godina. Ranije je ABA liga delegirala dva tima u Evroligu, sada je to ekskluzivno mjesto za šampiona. Ostvarili smo san na teži način sa druge pozicije pred plej-of, bez prednosti domaćeg terena u finalu.
Ali, desilo se u pravom momentu. Ostvareno je nešto što se čekalo, priželjkivalo dugo. Sve nam se vratilo, za ponos svakog pojedinca u ekipi, ali i grada, države”, rekao je Šehović.

Traka kapitena dodatno obavezuje.

“Velika je čast biti kapiten tima uopšte, a pogotovo kada se ostvaruju istorijski rezultati, kada uđete u Evroligu. Koliko je čast, toliko je i obaveza. Odgovornost je pred svima nama, treba je nositi na pravi način kroz tešku istorijsku sezonu. Sistem moderne Evroiige je zahtjevan, ali atraktivan dočekaćemo svakog protivnika koji je dio elite Evrope. To će mnogo značiti i za grad i za Crnu Goru. U odnosu na prošlu godinu svi domaći igrači su tu i to je dobar potez stručnog štaba i uprave. Dodato je pet odličnih stranaca. Pripreme su bile specifične, najviše igrača bilo je sa reprezentacijom Crne Gore u jednom dužem periodu. Kao kapiten, mogu reći da ćemo pružiti sve da se u datim okolnostima što prije uklopimo, spremimo i na pravi način dočekamo mečeve sa rivalima u ABA i Evroiigi”, rekao je Gordić.

Nemanja Gordić je jedan od igrača koji je nastupao u elitnom takmičenja.

“Većina nas, skoro svi, nemamo to evroligaško iskustvo.I ja, koji sam igrao četiri evroligaške sezone, nijesam imao priliku u Evroiigi po ovom novom ligaškom formatu. Ovo je za skoro sve nas jedno novo, veliko iskustvo. Ali, tako je i sa skoro svim ekipama. Evroliga je tu da vam uvijek postavi neke nove izazove. Vrlo je bitno prilagoditi se tome na pravi način. Ono što je naša snaga, jedan dodatni kvalitet, je to što je većina igrača iz prošle sezone ostala, to što je okosnica sačuvana. Poznajemo sistem, tu smo “svoji na svome”. Za nas je korak više Evroliga, na nama “domaćima”, jer i sebe ubrajam u te, je da pomognemo strancima da se što prije i što bolje uklope ovdje”, istakao je Gordić.

Fantastični organizator igre dočekao je Evroligu u klubu u kojem je proveo najveći dio karijere.

“Nijesam ni sanjao da ću nakon 13 godina od debija u Budućnosti igrati Evroligu baš ovdje. Ali, zaista je osjećaj fenomenalan, a ostvarenje sna osvojiti ABA ligu pred našom publikom. Sada je na nama da uživamo u Evroiigi, ali i pružimo sve od sebe da predstavimo Budućnost Voli u pravom svjetlu.To što se osjeća velika euforija oko Evroiige kod navijača, u gradu, ali i kod nas igrača što je prirodno, može biti zamka. ABA liga jeste i mora biti prioritet. ABA nas je dovela do Evroiige i za nas ABA ostaje na prvom mjestu. Moramo probati da ponovimo rezultat iz prethodne sezone, osvojimo opet trofej. Klubu bi mnogo značio kontinuitet igranja u Evroiigi. Nećemo zapostavljati Evroligu, to je veliki izazov za nas. Evroliga je škola, kako za klub, tako i za svakog od nas u karijeri. Tu smo da napredujemo. A ABA liga je u sezoni pred riama možda u najjačem izdanju do sada. Svi u ABA će imati veliki motiv i želju protiv nas. Mi smo šampioni i žarko će željeti da nas pobijede. Što se mene i svakog od nas tiče to je samo izazov”, rekao je Nemanja Gordić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

Plasman u evroligu nevidjena sreca kakv rad nema ga mladi kosarkasi odlaze nezadrzavaju se u buducnosti odnosno crnoj gori

Send this to a friend