Košarka

Plavi bez prava na kiks

Potencijalno kompletna Budućnost Voli, sa oporavljenim plejmejkerom Nikolom Ivanovićem prvi put u sastavu od početka decembra, biće u ulozi apsolutnog favorita večeras (21h) protiv Zadra u 20. kolu ABA lige.

ABA šampion je bez prava na kiks nakon grubog poraza od Bajerna, u petak u ,,Morači u evroligaškom duelu. Sam trijumf neće biti dovoljar da se brige otklone, potrebno je osfe viti dobar utisak rotacije.

Prošle sedmice protiv Bajerna očigledan je bio letargičan pristup u pristupu pojedin prvotimaca, koji su na početku sezor projektovani kao nosioci igre. Pod lupom biće prije svega Erl i Koti Klari.

Trener Jasmin Repeša je nakon poraza od Bajerna najavljivao da nekim igračima prijeti i otkaz ukoliko pristi hitno ne poprave. Jasno je, protiv Zadra a posebno protiv Olimpijakos u petak neki će igrati za ugovor… Repeša je ipak želio da u posljednjoj izjavi pred meč protiv rivala iz Dalmacije “spusti loptu” i istakne važnost duela.

“Za nas je svaka utakmica do kraja sezone izuzetno važna i to zbog više razloga, pogotovo kada je ABA liga u pitanju. Jedan od razloga je stanje na tabeli i borba za poziciju prije plej ofa, ali i zbog podizanja forme i samopouzdanja prije utakmica koje odlučuju sezonu”, rekao je Repeša.

Kiks Cedevite na gostovanju Krki u Novom Mestu odgovara “plavima”, ali i ako pobijede večeras Podgoričani neće na tabeli prestići hrvatskog šampiona. Sada treba da se u posljednja tri kola potrude da ostvare sve pobjede, pa da se nadaju kiksu Cedevite u Ljubljani protiv Olimpije u narednom kolu.

S druge strane, Zadar je rival koji je u prvom dijelu sezone namučio “plave”, a Podgoričani su odličnim šuterskim izdanjem slavili na ovom gostovanju.

“Nakon skoro mjesec bez ABA lige u Morači dočekujemo neugodnu ekipu Zadra koja je u dobroj formi i svaki meč do kraja sezone im je izuzetno važan. Takođe mi nemamo prava na grešku, moramo podići agresivnost u odbrani i odigrati bolje u napadu nego na prošlih par mečeva. Ovo je veoma bitan meč za nas kako bi prekinuli niz od četiri poraza i povratili samopouzdanje na željeni nivo”, kazao je krilni centar Danilo Nikolić.

Ključni duel mogao bi biti pod obručem, mladi centar “plavih” Goga Bitadze imaće dostojnog rivala u iskusnom centru Zadra Luki Žoriću, koji je ključni igrač rivala uz našeg Vladimira Dašića na “četvorci”, dugogodišnjeg igrača Podgoričana.

Budućnost Voli ima 18 pobjeda i 11 poraza u ABA mečevima protiv Zadra, a u posljednjih 15 duela pobijedila je čak 13 puta. Sa sedam pobjeda, Zadar je u borbi za opstanak, eventualnom senzacijom bi prebrinuo sve brige… Ali pita se prije svega domaćin, od inspiracije i pristupa evroligaša zavisi pitanje pobjednika.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dex
Gost
Dex

Bez prava na kiks?? U polufinale su sigurno.. A sad sa kime ce igrat.. Ako oces da budes br. 1 moras dobit sve!!

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Tako treba oštro,slažem se sa Repešom

Novljanin
Gost
Novljanin

Smešni plavi hahahaha

nase ime
Gost
nase ime

nikad novljani i bokelji nisu ekavicom pisali.

Send this to a friend