Košarka ABA Liga

Plavi čekaju rezultate i misle o Olimpiji

Košarkaši Budućnosti Voli sjutra bi trebalo da gostuju Cedevita Olimpiji.

Ipak Podgoričani su prethodnih dana dobili dva pozitivna testa na Kovid-19, a jutrošnje testiranje pokazaće da li će putovati u Ljubljanu.

U takvoj situaciji teško je razmišljati o duelu, ali košarkaši moraju biti fokusirani na derbi u kom će probati da isprave greške iz prethodnih sedmica.

Problemi su krenuli protiv Borca, nastavili su se protiv Ulma i FMP-a, ali su u svakom od ta tri meča uspjeli da “izvuku pobjedu. Međutim, u srijedu u crnogorskom derbiju nijesu uspjeli.

A, već ovog vikenda na programu je novi derbi i još jedan ispit za plavu odbranu. Košarkaši Budućnost Volija sjutra (nedjelja, 19h) gostuju Cedevita Olimpiji u petoj rundi ABA lige. U meču koji bi mogao da označi novo buđenje i povratak na ritam sa starta sezone.

Nakon poraza od najvećeg rivala u prvom evropskom okršaju u istoriji Petar Mijović imao je mnogo zamjerki kada je u pitanju odbrana njegovih momaka. A, ukoliko Suad Šehović i drugovi žele da ostanu neporaženi u regionalnom takmičenju, ona mora biti na mnogo višem nivou. Jer, na drugoj strani će biti ekipa koja je do sada pokazala zavidan napadački potencijal.

“Biće ovo test za nas i našu odbranu. Moramo podići nivo u odbrani, ispraviti ono što je ‘škripalo’ u prethodnim mečevima i vratiti se pobjedama.
Oni su dobri u tranziciji, dobro trče, trojica igrača u petorci mogu da povuku napad. Imaju raznovrsnost i u unutrašnjoj liniji i u spoljnoj” rekao nam je Šehović.

“Zmajčeki” nijesu igrali tokom nedjelje, jer je meč protiv Promiteasa odložen (pozitivni slučajevi u grčkom timu). I to će biti jedna od glavnih prednosti za ekipu koju vodi Jurica Golemac.

“Nakon što su izašli iz korone igraju na visokom nivou. Sada su imali odmor i cijelu nedjelju da se pripreme za nas. Derbi, uvijek teško gostovanje protiv uvijek neugodne ekipe. Ponavljam, neće biti lako jasan je Šehović.

Prošle sezone obje ekipe su odbranile domaći teren. Budućnost je bila ubjedljiva u Podgorici 83:70, dok je Cedevita Olimpija u “Stožicama” slavila košem Kodija Milera Mekintajera u posljednjoj sekundi 81:79. Ove sezone Edo Murić i drugovi vezali su tri pobjede, dok su u prethodnoj rundi izgubili od Partizana u Beogradu. U Evrokupu nakon tri utakmice imaju pobjedu i dva poraza. Kendrik Peri, Jaka Blažič, Rion Braun, Džerod Džons, Edo Murić udarne su igle slovenačke ekipe.

“Energetski moramo biti na višem nivou nego u Baru i prethodnim mečevima. Poraz u posljednjoj sekundi nije lako pao, ostaviće traga, ali to se dešava i idemo dalje dodao je Šehović, koji je na kraju poentirao. “Idemo na pobjedu u svakom meču. Svaka dva boda su veoma bitna, jer ove sezone mnogo ekipa konkuriše za vrh tabele.”

Send this to a friend