Košarka Evrokup, 3. kolo

Plavi ispustili plus 16 u Malagi: Budućnost u finišu ostala bez pobjede

Košarkaši Budućnosti Voli poraženi su na gostovanju Unikahi 91:87  u trećem kolu B grupe Evrokupa.

“Plavi” su odigrali odlično većim dijelom meča, ali su u finišu domaći serijom trojki uspjeli da preokrenu i dođu do trijumfa.

Budućnost je briljantno odigrala u prvom poluvremenu, imala i 40:24 u jednom trenutku, ali je dozvolila domaćem timu da u finišu smanji na minus osam.

Sastav iz Malage je držao Alonso, koji je pogodio četiri trojke u uvodnih 20 minuta.

U nastavku je Unikaha konstantno prijetila Podgoričanima, a prvi put povela u posljednjoj četvrtini kod rezultata 68:67.

Iako su naši momci brzo vratili prednost, nisu imali rješenje za raspucanog Vačinskog, koji je pogodio tri trojke u posljednjem periodu.

Nakon pogotka za tri kapitena Šehovića za 89:87 na 20 sekundi prije kraja, vratila se nada, ali su “plavi” potom olako primili poene iz reketa, a da nisu napravili faul i sve je bilo gotovo.

Nikola Ivanović odigrao je odlično, postigao je 21 poen, dok su Kobs i Danilo Nikolić dodali po 14. Amerikanac sa crnogorskim pasošem odigrao je mnogo bolje u prvom dijelu, dok je u finišu napravio nekoliko grešaka u napadu.

“Plavi” su šutirali sjajno za tri poena 11/17, ali su dozvolili rivalu devet ofanzivnih skokova i to uglavnom kada se meč lomio.

Alonso je ubacio 21, a Butel 17 poena za Unikahu.

Budućnost Voli u subotu dočekuje Borac iz Čačka u ABA ligi, a tri dana kasnije igraće takođe u “Morači” protiv Ulma u Evrokupu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BBB Kostanjica
Gost
BBB Kostanjica

Jel igra Simićević…čuveni košarkaš sa catare…

Godra
Gost
Godra

Jes,srednjeg blokera…

dzo
Gost
dzo

koliko je odje generala poslije bitke,sve sama naknadna pamet.

Cetinje
Gost
Cetinje

Odlicno je ovo …uvjek moze bolje ali jbg

jedan je MILO
Gost
jedan je MILO

iz 1-2 … ljepota!! odavno sam prestao da navijam za nase timove i reprezentaciju.. a zna se i zasto!!! da im je interes bio da pobijede izgubili ne bi sigurno!!

1111
Gost
1111

Predlazem ovom malom Zugicu da ozbiljno razmisli da li da napusti plave…ocigledno je da ga trener ne cijeni…a on sa svojim kvalitetom moze slobodno u bilo koju evropsku ekipu igrati 15-20 minuta po utakmici…da li bi Luka Doncic stigao, dje je stigao, da ga nijesu pustali da igra…pa i veceras u Unihaku je igrao petnaestogodisnjak…

PG1
Gost
PG1

Tacno.

PG 081
Gost
PG 081

Kako volimo po treneru odmah da udarimo… lose je veli vodio, sto nisi ovo a sto nisi ono… covjek je otvorio sezonu sa 4-1 i mi sad nesto pametujemo i trazimo mu rjesenja… malo vise podrske a manje “konsultacija” dobro je za sve.
Fil Dzeksonu bi prosjecan podgoricanin rekao kako da vodi ekipu ono cisto da mu pokaze kako zna…

Marko L.
Gost
Marko L.

Zugic je bio najbolji igrac veceras. Trebao je danigra vise. Mora da se da mladom momku vise prostora. Na ovakve se utakmice kali i stice samopouzdanje.

krtola
Gost
krtola

A nije ovo Partizan šuplji

Karl
Gost
Karl

Ipak je sudija imao udio u ovome, Portugalac sudi u meču sa Špancima, kao sinoć Njemac u meču sa Luksemburgom

Lord
Gost
Lord

Kako sudija fino ćaskao pred kraj sa trenerom Malage

delboj
Gost
delboj

Na polovini serije Alonsa, pri kraju poluvremena je morao biti tajmaut. Kad je sam polozio loptu pod kos posle dvije trojke, sve u tri napada. A posle toga su nam dali jos dvije trojke. Ali dobro.
Reket nije zasticen 1/1. Jos neko u reketu pod obavezno, za skok. Rid je ipak samo pola rjesenja. Neko malo snazniji.

fan
Gost
fan

Kobs je nocas upropastio utakmicu.Mislim trener Mijovic koji ga je drzao na terenu.Ivanovic na visini zadatka

Maestro
Gost
Maestro

Momci, nema vam se što zamjerit. Ko misli da postoji sezona bez poraza, taj sport ne prati. Idemo dalje, bitno je da se prođe grupa, imaćete kad da im se revanširate. Ide mi na živce ovo foliranje faula u napadu svake španske ekipe. To je toliko providno da je to nevjerovatno. To nije košarka, pogotovo što je radio onaj Diaz… Više »

Bjelopavlić
Gost
Bjelopavlić

Kako je Grgur igrao?I zašto se samo Budućnost prenosi na NovojM?I Mornar je CG tim

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

tako ti je i u fudbalu, cak mora da se snima svaka buducnosti omladinske lige!! a ovi drugi su nebitni.. to se samo snima buducnost da bi mogli menaderima da naprave cd i da im daju!!

Plavi PG
Gost
Plavi PG

Najmanje bolan poraz. Eto i protiv te izvikane Unikahe kao nekog vječitog favorita Evrokupa smo vodili po 16 razlike u gostima usred Španije. Još jedan dokaz kvaliteta ove ekipe Budućnosti. Možda i pravi momenat da dodje taj poraz , jer ove Špance ćemo u PG svakako još gore da oderemo u PG nego što ih je i Mornar u Baru.… Više »

BCB
Gost
BCB

MIJOVIC izgriješio sa forsiranjem Vaughn-a nocas. Za 34 minuta u igri, 0 poena i sto je još nevjerovatnije 0 šuteva na koš! O čemu je trener razmišljao samo on zna, ali da je pogriješio sa forsažom tog igrača noćas nema dileme. Ipak je i Mijović od juče u ozbiljnoj košarci kao prvi trener

dzo
Gost
dzo

von je igrao petnestak minuta

Milutin
Gost
Milutin

Živela bratska Španija!
Bravo za Unikahu!

MNE
Gost
MNE

Loše je ovo vodio Mijović. Nije našao odgovor na njihov presing i dizanje tenzije, vidi se da mu nedostaje iskustva kad se utakmica lomi… Nocas je u drugom forsirao Vona, umjesto da je dao vise sanse Popoviću i Zugicu koji su bili raspoloženi u 1. poluvremenu i koji donose energiju na terenu i zestinu u odbrani. Na tom planu posebno… Više »

...
Gost
...

Bolji bi ucinak bio dati Zugicu da igra 20min koliko Von igra.. Covjek ne postoji na terenu.

Konformista
Gost
Konformista

Odlično je ovo. Pred tri teške utakmice na strani sam priželjkivao prve dvije pobjede i dobio sam ih. Ne može se sa Špancima igrati tamo na mali broj posjeda. Ipak je Bartomeu rukovodeći ULEB-a, pa može svoje Roche da poraspodijeli međ sudijama. Što je još bolje izgubili smo sa četiri razlike pored ovakve kasapnice od kriterijuma i mislim da Unikahu… Više »

Rose
Gost
Rose

Moj Mijovicu,ovo ti je stota utakmica ovako da vodis po +15 pa da ispustis prednost,pa kad imas srece dobijes a kad nemas izgubis…Nauci da zadrzis tu prednost !!!

Katunjanin 🇲🇪
Gost
Katunjanin 🇲🇪

A ovaj se Grgur ne moze slusat 🤢

varvar stari
Gost
varvar stari

Kobs je nocas lose igrao,ali Mijovic forsira Vona kojo je ocajan.Da je igrao Zugic umjesto njega druga bi prica bila.Mogli smo dobiti,ali malo smo mi pali,a malo su i sudije pogurale spance.NAPRIJED PLAVI!!!

Send this to a friend