Košarka

Plavi kreću u odbranu regionalnog trona

foto: aba-liga.com

Čekanja više nema, regionalna košarka se vraća u Podgoricu. Košarkaši Budućnost Volija večeras od 21 sat iz renovirane “Morače” kreću u odbranu trona, a rival je lak, makar na papiru Krka.

Izabranici Aleksandra Džikića su nakon finala Superkupa protiv Crvene zvezde trenirali i osjetili novi parket i koševe u podgoričkoj dvorani i uigravali neke nove stvari. Očekuje se da će tribine biti veoma dobro popunjene.

“Otvaramo sezonu na domaćem terenu, što je prilika da vj ernim navij ačima uživo predstavimo tim u našem novom domu”, rekao je Džikić koji će voditi Podgoričane protiv svoje bivše ekipe.

Tim iz Novog Mesta u novu sezonu regionalnog takmičenja ulazi kao šampion Druge ABA lige i želi da ove zadrži mjesto u eliti. Zbog toga nijesu puno mijenjali tokom ljeta stigli su Jure Balažić, Jure Lalić i Luka Lapornik, a Simon Petrov je ostao trener.

“Krka je povratnik u ABA ligu, iskusan tim koji na okupu ima miks starijih i dokazanih igrača, koji su već igrali zajedno. Ozbiljni su sa istim trenerom i jasno da će pokušati da izvuku najviše za sebe”, rekao je Džikić.

Gosti u ovaj duel ulaze rasterećeni i bez rezultatskog pritiska. Međutim, i pored toga, kvalitet i tradicija su na strani šampiona.

“To ih automatski čini veoma opasnim. Kada protivnik nema šta da izgubi, to su uvijek nezgodne utakmice”, poentirao je Aleksandar Džikić.

Četa iz Njegoševog parka je imala vremena za pripremu ovog meča, ali teško je očekivati da će sve funkcionisati besprekorno večeras.

“Krka je godinama bila nezgodan protivnik bilo da se igra kod njih ili kod nas. Uvijek su bili tvrda ekipa, mislim da će tako biti i ove sezone. Uostalom, početak je sezone i te utakmice su najopasnije, ali svi željno iščekujemo početak i trudićemo se da opravdamo očekivanja i pobijedimo na otvaranju”, jasna je poruka Nemanje Gordića.

Pod znakom pitanja za večerašnji duel je Nikola Ivanović. Nakon napornog perioda u kojem je igrao za reprezentaciju, a onda i u Superkupu sjajni plejmejker nije trenirao punim kapacitetom. Međutim i pored toga očekuje se da bude u rosteru, baš kao i Alen Omić koji bi trebalo da debituje.

ABA liga je nikad jača i nema izraženog favorita. Prošla sezona se pokazala kao izuzetno zanimljiva i malo ko je nama davao šansu da osvojimo titulu”, reo kao je Gordić.

Renovirana “Morača”, prvi meč nakon skoro pola godine i prva prepreka ka odbrani trona mnogo je razloga da tribine budu krcate…

Send this to a friend