Košarka

Plavi kvalitetom slomili otpor Lovćena

foto: KK Budućnost

Zasluženo je Budućnost Voli sačuvala maksimalan učinak, sa sedam pobjeda u sedam mečeva, trijumfom nad Lovćenom u gostima 95:78.

Za šampiona meč je bio izuzetno iskušenje u 18. minutu Podgoričani su imali sedam poena deficita, ali su ipak znali da rivalu “serviraju” seriju i ekspresan preokret do poluvremena. Meč je riješen do uvodnog dijela posljednje dionice a publika u prepunoj dvorani u prijestonici uživala je u odličnoj predstavi košarke.

“Lovćen je pokazao dobru energiju, rival se držao skoro do samog kraja utakmice. Mi smo pokazali dobru igru, dobrim i preciznim šutevima i kvalitetom ekipe i pojedinaca “prelomili” smo težak meč. Zadovoljni smo što nije bilo neizvjesnosti na kraju”, poručio je centar Budućnost Volija, Nikšićanin Filip Barović.

Budućnost Voli položila je vjerovatno najteži test do početka plej-ofa, za dvije sedmice. Meč sa Mornarom donijeće možda i lakši posao, jer šampion je u nizu odličnih treninga sa kompletnom ekipom, dok se Barani muče sa oporavkom bitnih igrača.

“U Super ligi nema lakih mečeva, to je pokazao i ovaj duel sa Lovćenom. Zadovoljni smo što imamo i imali smo kvalitetne testove, želimo da na visokom nivou završimo i ligaški dio i plej-of. Iza nas su gostovanja u punim dvoranama i pobjede protivmotivisanih protivnika i to je dobro”, rekao je Barović.

Nakon duela sa Mornarom u srijedu, Budućnost Voli imaće potencijalno dva lakša meča u završnici ligaškog dijela Super lige, protiv Teoda i Ulcinja. Trijumf nad najvećim protivnikom u srijedu značio bi i obezbijeđeno prvo mjesto na tabeli uoči plej-ofa domaćeg šampionata.

Send this to a friend