Košarka Još sedam dana

Plavi na treninzima do 20. juna

Ekipa Budućnost Volija treniraće do 20. juna, kada su prvotimci u pitanju a u ovoj fazi rada ekipe Petra Mijovića na treninzima nema stranaca.

Definitivno je da Kim Tili i Luka Božić neće ostati u Budućnost Voliju naredne sezone, kao i Martinš Mejers. Sva trojica stranih igrača više ne treniraju sa podgoričkim timom. Francuz Tili i Hrvat Božić su tokom pandemije korona virusa bili u Podgorici. Potom su, u prvoj polovini maja, započeli program individualnih, pa timskih treninga sa ekipom.

Nakon što je proglašen kraj sezone u ABA ligi i Erste ligi, bez epiloga, stručni štab je odlučio da prvi tim nastavi da radi. Nakon odluke da se na Božića i Tilija ne računa za narednu sezonu, kao i na centra iz Letonije Martinša Mejersa, njih trojica su otputovali iz Crne Gore.

Domaći prvotimci, uglavnom reprezentativci, ovaj period koriste prije svega za individualni rad. Cilj je da se nadoknade dva mjeseca tokom kojih se treniralo samo individualno u kućnim uslovima. Takođe, da se uz stručni nadzor trenera, isprave i nadograde neke stvari u igri. Početak priprema za narednu sezonu očekuje se krajem jula. Dovođenjem Amerikanca Rašada Vona, za poziciju beka-šutera, jasno je da u ekipi neće ostati ni Skot Bamfort. Od ranije je bilo nagovješteno, da se saradnja sa bekom-krilom Šonom Kilpatrikom neće produživati.

Sada tim prije svega radi na dovođenju startnog centra i jednog igača na poziciji trojke (potencijalno Melvin Edžim iz Unikahe). Značajniju ulogu, kao drugi centar, mogao bi naredne sezone dobiti Nikšićanin Zoran Nikolić, koji je prošle sedmice produžio ugovor sa klubom.

Mlađi igrači u timu će pod nadzorom stručnog štaba raditi do kraja mjeseca; u istom periodu prvotimci će biti dio akcije reprezentacije.

Ukoliko se pronađe pravo rješenje, očekuje se da se stručnom štabu Patra Mijovića tokom ljeta priključi još jedan pomoćni trener. Cilj je da se individualni rad igrača podigne na viši nivo, a ekipa koja je sačuvala kostur tima i sve domaće igrače, ostane kompetitivna u borbi za najviši plasman u ABA ligi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Clasic
Gost
Clasic

Doveli Vona iz Igokeje, takodje i Melvin Edzim je gotova stvar. Trazi se samo (jedna) startna 5 .Tako bi se tim i kompletirao.

Send this to a friend