Košarka Bliži se start priprema

Plavi na Žabljaku od 13. avgusta

foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli će od 13. avgusta boraviti na visinskim pripremama na Žabljaku, potvrđeno je Areni iz najvećeg crnogorskog kluba.

Prvi tim podgoričkog ABA ligaša uskoro će raditi u punom pogonu. Očekuje se da ekipa Petra Mijovića upravo do 13. avgusta bude kompletna. Dolazak startnog plejmejkera ,,plavih i naše reprezentacije Džastina Kobsa iz Amerike očekuje se 10. avgusta. Kobs je od druge polovine marta boravio u SAD, njegovo priključenje Mijovićevom timu je izuzetno važno.

Takođe, dolazak američkog beka-šutera Rašada Vona (pojačanje iz Igokee, igrač sa bogatim Nba iskustvom) i kanadskog krila Melvina Edžima (stigao iz španske Unikahe, rivala u Evrokupu) očekuje se 13. avgusta. Za ,,plave je trenutno problem organizovanje timskih košarkaških treninga u Podgorici dvorana Sportskog centra ,,Morača je trenutno zauzeta za potrebe kovid-19 bolnice, a dvorana u Kokotima nije trenutno adekvatna za treninge u ljetnjim uslovima. Zbog toga se očekuje, da prve prave timske treninge ekipa odradi tokom desetodnevnog boravka na Zabljaku.

U cijeloj situaciji sa kovid-19 pandemijom, organizacija pripremnih utakmica je otežana. Kao opcije se pominju nastupi na pripremnim turnirima u Sarajevu i Turskoj ali to za sada nije izvjesno i definitivno.

Budućnost Voli je, pored stranaca Edžima i Vona, pojačao i srpski centar Dragan Apić. Doskora igrač španskog Burgosa takođe se očekuje u Podgorici od zvaničnog početka priprema za narednu sezonu. Budućnost Voli će od početka oktobra nastupati u ABA ligi i Evrokupu.

Send this to a friend