Košarka Derbi u Podgorici

Plavi ruše Ljubljančane za preuzimanje liderske pozicije

Pobjedom protiv Mege (92:79), košarkaši Budućnost Volija su napravili prvi korak ka odbrani prve pozicije za plej-of ABA lige. Večeras u “Morači” (18 sati) protiv Cedevita Olimpije imaće još teži zadatak, u zaostalom meču 18. kola, ali je cilj isti – pobjeda, kojom bi izabranici Dejana Milojevića bili za stepenicu bliži najboljoj startnoj poziciji u doigravanju za titulu.

Podgoričani su se 9. marta pobjedom u “Morači” 79:66 ne samo revanširali Cedevita Olimpiji za evropski poraz u Ljubljani (74:71), već su tim trijumfom i izborili plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Budućnost danas ima još jedan zadatak, a to je da se revanšira i za ubjedljiv poraz u Ljubljani (95:84), u prvom međusobnom duelu ove sezone u ABA ligi…

– Cedevita je jedan od najboljih timova u ligi, čeka nas izuzetno težak meč. Poznajemo se dobro, odigrali smo nekoliko utakmice ove sezone. Da bismo ih pobijedili i zadržali prvo mjesto, moramo da odigramo sjajnu utakmicu. Jer, oni su takav tim da ih ne možete savladali ako ne pružite sjajnu partiju – rekao je Dejan Milojević.

Milojević bi za meč sa Cedevita Olimpijom mogao da računa na sve igrače, pošto je, nakon povrede skočnog zgloba, za igru spreman i mladi Fedor Žugić, koji je do povrede bio starter kod Milojevića.

– Srećan sam što sam konačno počeo da treniram sa ekipom. I dalje se spremam za utakmice, nadam se da ću koliko-toliko uspjeti da pomognem timu. Čeka nas teška utakmica, ali očekujemo pobjedu – rekao je Žugić.

Meč u Podgorici će biti prvi na crnogorsko-srpskoj turneji za Cedevita Olimpiju, koja u nedjelju gostuje Mornaru, a 14. aprila Crvenoj zvezdi u Beogradu.

Pred ovaj meč Cedevita Olimpija ima poraz i meč manje od Budućnosti, pa je utakmica i te kako važna za oba tima, jer Cedevita Olimpija još nije osigurala plasman u plej-of, naprotiv. Pobjeda Budućnosti bi išla na ruku i Mornaru, koji se, takođe, bori za plej-of.

Cedevita je posljednji meč odigrala 23. marta, kada je u gostima pobijedila Krku (76:63). U međuvremenu, zbog koronavirusa u svojim redovima, hrvatsko-slovenački tim je odložio meč sa Cibonom u Zagrebu (igraće se 20. aprila), iz istih razloga, ali zbog korone u beogradskoj ekipi, za 18. aprila je pomjeren derbi protiv Crvene zvezde u Ljubljani. Budućnost je od 23. marta odigrala tri duela sa Monakom i jedan sa Megom…

– Igrali smo tri puta ove sezone protiv Cedevite, radi se o sjajnoj ekipi. Prošli put smo ih pobijedili u Evrokupu, nadamo se da će tako biti i ovoga puta. Oni su vrlo nezgodna ekipa, drče dobro u tranziciji, imaju dobru bekovsku liniju. Ako mislimo da pobijedimo, moraćemo da zaustavimo njihovu tranziciju, kao i da pritiskamo bekovsku liniju i zaustavimo njihov šut za tri poena – dodao je Žugić.

Send this to a friend